Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Yalova Milletvekili İnce, Erdek´teydi

CHP Yalova Milletvekili İnce, Erdek´teydi

?Tek adam, isterse Erdek´i köy bile yapar?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bandırma Cumhuriyet alanındaki konuşmasının ardından, programda olmamasına karşın Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın daveti üzerine Erdek´e geldi. İnce, Erdek Cumhuriyet alanında, Erdeklilere hitap etti.

Cumhuriyet tarihinde her zaman birinci adamların yanı sıra ikinci güçlü adamların da bulunduğuna dikkat çekerken, 16 Nisan halk oylamasıyla ülkenin tek adam yönetimine sokulmak istediğini vurgulayan İnce, şunları söyledi:

?Bakın, bugün Başbakan Binali Yıldırım, kent kent dolaşarak Başbakanlığın gereksizliğini anlatıyor. ?Abidik Gubidik işlerle Başbakan olunmaz´ diyor ama kendisi Abidik Gubidik Başbakan. Bu başbakan, ?İtaat et, rahat et!´ diyor. Bu doğru bir söz değil. Dünyayı itaat edenler değil, itiraz edenler değiştirir. Biz, bu cumhuriyetin nasıl kurulduğunu iyi biliyoruz. Halk oylamasında ?evet´ diyecekler de, ?hayır´ diyecekler de bu memleketin evladı. ?Evet´ diyecekler de, ?hayır´ diyecekler de terörist değil. Ama ?hayır´ diyeceklere terörist diyenler, terbiyesizdir.?

TEK ADAM ERDEK´İ KÖY BİLE YAPAR

Kalabalık bir topluluğun izlediği mitingde, parti otobüsünün üzerinden konuşan İnce, ülkeyi tek adama teslim etmenin ülkenin geleceğini elinden alacağını öne sürerken, şu değerlendirmede bulundu:

?Şöyle bir düşünün. Eğer ülkeyi tek adama teslim ederseniz, bu adam bir gün, ?Siz, Erdekliler, bu Muharrem İnce denilen adamı Erdek´te büyük bir kalabalıkla karşıladınız. Sizi gidiler sizi. Ben de sizi ilçelikten çıkarıp köy yaptım´ dese, buna hiç kimse karşı çıkamaz. Bu tek adam, sabahleyin kalkıp ?Eşimi Cumhurbaşkanı yardımcısı yapıyorum´ dese kimse sesini çıkaramaz. Cumhurbaşkanı yardımcısı sayısı bile belli değil. Sadece, ?En az bir yardımcı olabilir´ deniliyor. Bir mi olacak, 999´u olacak kimse bilmiyor. Bu tek adam, canı isterse meclisi feshedebilir. Böyle bir yetkiyi babana bile vermeyeceksin! Bir apartmanı bile bir kişiye teslim etmiyoruz. 80 milyonluk Türkiye´yi, bir adama asla teslim etmeyeceğiz.?

650 MİLLETVEKİLİ HİÇBİR YERDE YOK

Halk oylamasında yeni Anayasa kabul edildiği takdirde parlamentoya 650 milletvekilinin seçileceğine işaret eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, şöyle konuştu:
?Bugün, 300 milyon nüfusa sahip ABD´nin milletvekili sayısı 435, 150 milyonluk Rusya´nın 450 ama 80 milyonluk Türkiye´nin ise 650. Bu millet bu kadar zengin mi? Biz, enayi miyiz? Türkiye´ye 300 milletvekili yeter!?

İDAM CEZASI SÖMÜRÜ ARACI

AKP´nin ve Cumhurbaşkanının, alanlarda, idam cezasını geri getireceklerini öne sürerek bu konuda duygusal sömürü yaptıklarını belirten İnce, şunları söyledi:

?İdam kararı, geriye dönük işlemez. İdam cezasını 2004´te, AKP hükümeti kaldırdı. Şimdi, gerçek dışı açıklamalarla idamı geriye getireceklerini söylüyorlar. Daha önce kendi açtıkları 17 üniversiteyi kapattılar. Bugün, Valileri, generalleri, profesörleri susturdular. Fethullahçılara, ?Ne istediniz de vermedik?´, ?Ankara´yı parsel parsel sattılar´, ?Hocam, bitsin bu özlem´ diyenler bunlar değil mi? Şimdi de Atatürk´ün partisi CHP´ye dil uzatmaya çalışıyorlar.?

HARAM ZIKKIM OLSUN TRT

TRT´nin, yıllardır AKP´nin borazanlığını yaptığına işaret eden İnce, şunları söyledi:

?TRT bütçesinin % 2´lik payı, vatandaşın paralarından sağlanıyor. Haram zıkkım olsun! Hazineden paralar, sınavda sorular, sandıkta oylar bunların zamanında çalınmadı mı? Ülkemize gelen turist sayısı 11 milyon azaldı. Her 4 üniversite mezunundan biri işsiz. Pasaportlarımız geçersiz. Şimdi da ?Varlık Fonu´nu çıkardılar. Yani, tulumbada su bitti. Üçüncü köprüyü yapmışlar. İlk köprü, 1973´te, Demirel döneminde vatandaşların parasıyla yapıldı. Dolarların hepsini ayakkabı kutusuna sığdıramazsınız. Biraz da köprü yapın canım. Bu köprülerden, vatandaşlar, yüksek ücretler ödeyerek geçiyorlar.?

ASIL FETÖ´CÜ MECLİSTE AÇIK OY KULLANANLAR

AKP milletvekillerinin, Anayasa oylamasında oylarını açık olarak kullanmalarını eleştirirken, ?Aha, buradan söylüyorum, asıl bunlar FETÖ´cü!? dedi. Bir de şunu düşünün, her meslekten FETÖ´cü çıktı, bu parlamentoda hiç FETÖ´cü yok mu?? dedi.

Halk oylamasının telafisi olmadığını belirterek, herkesi éhayır? oyu vermeye çağıran İnce, şöyle konuştu:

?Halk oylamasında ?evet´ oyu, beyaz renkte bulunuyor. Beyaz, kefen demektir. Cumhuriyetimizi kefene sokmayın. Oyunuzu mutlaka kullanın. Unutmayın ki, bir çivi, bir nalı, bir nal, bir atı, bir at, bir yiğidi, bir yiğit, bir memleketi kurtarır.?

BELEDİYE LOKANTASINDA YEMEK

Ardından, İnce´nin onuruna Artake Et ve Balık Lokantası´nda yemek verildi. Yemeğe, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm ve Av. Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da katıldı.

Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli