Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP milletvekillerinin ?çevre? mücadelesi

CHP milletvekillerinin ?çevre? mücadelesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça, çevre sorunlarına da büyük önem veriyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça, çevre sorunlarına da büyük önem veriyorlar. Üç vekil, son bir yıl içinde, Bandırma sınırları içindeki Kuş Gölü´ndeki(Manyas Gölü) çevre kirliliği, gölün korunması ve kirleticilerin belirlenmesi, Güney Marmara bölgesindeki su kaynaklarının korunması ve kirlilik sorunları, Balıkesir sınırları içinde kurulması plânlanan Hidroelektrik Santralleri´nin (HES) yaratacağı çevre kirliliği ve Bandırma´da yapılması plânlanan termik santrallerin yaratacağı çevre felaketinin ayrı ayrı araştırılması için TBMM Başkanlığına meclis araştırma önergeleri verdiler.
Yeni Anayasa düzenlemesinin meclis gündeminden düşmesinin ardından Balıkesir bölgesinin çevre sorunları için araştırma önergelerini TBMM Başkanlığına sunup genel kurula inmesi mücadelesini sürdüreceklerini belirten Balıkesir Milletvekilleri Tüm, Akın ve Havutça, ?En az 20 milletvekili imzasıyla meclis başkanlığına sunduğumuz meclis araştırma önergeleri, genellikle iktidar partisinin çoğunluk oylarıyla reddediliyor. Ancak bu konudaki mücadelemizi bırakmayacağız. Özellikle çevre konusundaki mücadelemizi sivil toplum kuruluşları ve bölge insanıyla el ele vererek sürdüreceğiz? dediler.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli