Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Tüm´den ?Hayır? çalışması

CHP Milletvekili Tüm´den ?Hayır? çalışması

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Cumhuriyet Halk Partisi´nin ?kapı kapı dolaşacağız? kararından hemen sonra Balıkesir´de ayak basmadık yer bırakmadı.


Yurt dışı faaliyetlerine rağmen Balıkesir´de de partililerle ve halkla buluşan Tüm, gittiği her yerde insanlara neden hayır denmesi gerektiğini ve insanları hayır oyu kullanmaya nasıl ikna edebileceklerini anlattı.
Tüm, Cumhuriyet Halk Partisi´nin çalışmalara start vermesiyle seçim bölgesi olan Balıkesir´e gelerek burada bir dizi faaliyet ve toplantılara katıldı.
İlk olarak CHP Ayvalık İlçe Danışma Toplantısı´na katılan Tüm, burada yaptığı konuşmada başkanlık sisteminin Türkiye´nin gündemi olmadığını ve ülkenin öncelikli sorunlarının başka olduğunu belirterek, ?Ülke gündeminde terör, işsizlik, yoksulluk gibi pek çok sorun olmasına rağmen, ülkenin sorunu olmayan, hiçbirimiz talebi olmayan tek adam sistemi gündeme getirildi.? dedi.
Ayvalık´tan sonra Çanakkale-Küçükkuyu Belediyesi tarafından 7. kez düzenlenen Zeytine Vefa Şenliği´ne katıldı.
Etkinlikte Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık´a plaket takdim eden Mehmet Tüm, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan´a da teşekkür etti.
Pazartesi günü de Türkiye-Fransa Parlamentolar arası Dostluk Grubu olarak Fransa´ya giden Tüm, Paris´te bir dizi görüşmelerde bulundu. Fransa Parlamentosu´nda Türkiye´deki insan hakları ihlallerinden ve başkanlık tartışmalarından bahseden Tüm, değerlendirmelerini Fransız Parlamenterlere anlattı. Fransız Parlamenterler tarafından ilgiyle dinlenen Tüm, özellikle muhalefete ve akademiye yapılan baskılardan bahsetti.
Dostluk Grubu Paris´te Türkiye Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa tarafından akşam yemeğinde ağırlandı. Mehmet Tüm Büyükelçi İsmail Hakkı Musa ile Fransa´da yaşayan vatandaşlarımızın sorunları hakkında da değerlendirmelerde bulunup büyükelçiye teşekkürlerini iletti. Daha sonra Paris CHP Birlik Örgütü´nü ziyaret eden Tüm, partililerle birlikte referandum sürecini ve yapılması gerekenleri değerlendirdi.
Türkiye´ye dönüşünde de hız kesmeden referandum çalışmalarına devam eden Tüm, 18 Şubat´ta Ayvalık´ta düzenlenen ?Referandumda Neye Oy Vereceğiz?? başlıklı panele katıldı.
Panelde neden hayır denmesi gerektiğini detaylı bir şekilde anlatan Tüm, ?Bizim bu topraklarda demokrasi birikimimiz var. Tarihin her döneminde baskılara ve zulme direnenler var oldu. Bugünde referandumda hayır diyerek direneceğiz.? ifadelerini kullandı.
Panelden önce CHP Gömeç İlçe Örgütü´ne de uğrayan Tüm, burada da partililerle buluştu ve imzalı kitabını hediye etti.
Aynı gün Kepsut ve Dursunbey´e de giden Tüm, bu ilçelerde de partililerle buluşup sokakta insanlarla referandum hakkında konuştu. Herkesi referandumda ?hayır? demeye davet etti.
Tüm, 19 Şubat günü de CHP Altıeylül Gençlik Kolları´nın düzenlediği ?Referanduma Genç Bakış? başlıklı panele moderatör olarak katıldı.
Ertesi gün de Marmarabirlik Genel Kurulu´na katılan Tüm, Marmarabirlik Yönetim Kurulu´yla görüşmelerde bulundu ve üreticinin sorunlarını dinledi.
Ardından CHP Avustralya Temsilciliği tarafından Sindey ve Melburn´de düzenlenen konferanslara katılmak için Avustralya´ya giden Tüm, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Birgün Yazarı İbrahim Varlı ile birlikte konuşmacı olarak katılacak. Konferanslarda referandum sürecinde Türkiye´deki gelişmeler değerlendirilecek.

Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu