Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Milletvekili Namık Havutça: ?Orman yangınını söndürmek için endüstriyel atık su kullandılar?

CHP Milletvekili Namık Havutça: ?Orman yangınını söndürmek için endüstriyel atık su kullandılar?

Edremit Orman İşletme Müdürlüğü´nde skandal yaşandığını ileri süren ve TBMM´ye taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, orman yangınını söndürmeye çalışan orman işletmesinin kullandığı suyun endüstriyel atık su oluğu yönündeki iddiaların Bakanlık

Edremit Orman İşletme Müdürlüğü´nde skandal yaşandığını ileri süren ve TBMM´ye taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, orman yangınını söndürmeye çalışan orman işletmesinin kullandığı suyun endüstriyel atık su oluğu yönündeki iddiaların Bakanlık tarafından incelenmesini istedi.
Havutça, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu´nun cevaplaması için verdiği yazılı soru önergesinde; ?8 Ağustos 2016 tarihinde Balıkesir İli, Havran İlçesi, Talim Alanı Mevkiinde çıkan orman yangının söndürülmesinde Edremit Orman İşletmesi Müdürü´nün sevk ve idare ettiği, dört yangın helikopterinin bakır ve molibden işletmeciliği yapmakta olan Özdoğu İnşaat ve Ltd. Şti.´nin endüstriyel atık su (kurşun, siyanür vb. ağır metaller içeren) havuzdan su kullandığı yönünde önemli iddialar bulunmaktadır? dedi.
?Edremit Orman İşletme Müdürlüğü idareci ve mühendisleri endüstriyel atık (kurşun, siyanür vb. ağır metaller içeren) suyunun doğada kullanılması sonucu yaratacağı büyük tahribatın farkında değiller mi?? diyerek sorgulayan Havutça, ?Eğer farkında değillerse o kurumda ne işleri var? Bu tehlikenin farkındalarsa neden bu endüstriyel suyu kullandılar?? diye sordu.
Bakanlığın bu doğa katliamını incelemesini isteyen Havutça, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu´na şu soruları yöneltti: ?8 Ağustos 2016 tarihinde Balıkesir İli, Havran İlçesi, Talim Alanı Mevkiinde çıkan orman yangının söndürülmesinde Edremit Orman İşletmesi Müdürü´nün sevk ve idare ettiği, dört yangın helikopterinin bakır ve molibden işletmeciliği yapmakta olan Özdoğu İnşaat ve Ltd. Şti.´nin endüstriyel atık su (kurşun, siyanür vb. ağır metaller içeren) havuzdan su kullandığı yönündeki bilgilerin doğruluğu ne derecedir? Bakanlığınızın, tam bir doğa katliamı anlamına gelecek bu uygulamanın doğruluğu noktasında Edremit Orman İşletmesi Müdürlüğü ile Özdoğu İnşaat ve Lmt.Şti.´nin yetkilileri ve sorumluları hakkında bir yaptırımı olacak mı? Bakanlığınızın, 8 Ağustos 2016 tarihinde Havran İlçesi, Talim Alanı Mevkiinde çıkan orman yangının endüstriyel atık su (kurşun, siyanür vb. ağır metaller içeren) havuzdan su kullanılarak söndürülen orman alanında doğaya verilen zararın boyutu noktasında bir incelemesi olacak mı? Edremit Orman İşletme Müdürlüğü idareci ve mühendisleri endüstriyel atık (kurşun, siyanür vb. ağır metaller içeren) suyunun doğada kullanılması sonucu yaratacağı büyük tahribatın farkında değiller mi? Eğer farkında değillerse o kurumda ne işleri var? Bu tehlikenin farkındalarsa neden bu endüstriyel suyu kullandılar? Orman alanlarını korumakla mükellef olan orman işlet müdürlüğünün bu sorumsuzluğu noktasında Bakanlığınızın taşra teşkilatı adına ülkemizin ve tüm halkımızın milli serveti ormanlarımıza yönelik bu tahribatla ilgili milletimizden özür dilemeyi düşünüyor musunuz?? Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false