Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Milletvekili Havutça´dan 19 Mayıs mesajı

CHP Milletvekili Havutça´dan 19 Mayıs mesajı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için yayınladığı mesajda..

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için yayınladığı mesajda, Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası´nı 2. kez kazanan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı´nın Türkiye´ye dönüşünde Gençlik Spor Bakanlığı başta olmak üzere devlet erkânından kimsenin karşılanmamasına tepki gösterdi.
Havutça, ?Dünya şampiyonu olan Vakıfbanklı oyuncularımızın Türkiye´ye dönüşünde Atatürk Hava Alanında ne Gençlik Spor Bakanlığı´nın nede devlet yetkililerinden kimsenin karşılamaması, Vakıfbanklı sporcularımız başta olmak üzere halkımızda da hayal kırıklığına neden oldu. Dünya çapında büyük bir başarıya imza atan sporcularımıza çok görülen bir karşılamanın yapılmamasının bilinçli ya da kimin eksikliğinden kaynaklandığı bilinmez ama birinci sorumluluğun Gençlik ve Spor Bakanlığı´na ait olduğu şüphe götürmez bir gerçektir? dedi.
Dünya şampiyonu Vakıfbanklı oyuncuları göstermiş oldukları büyük başarıdan dolayı kutlayan Havutça, mesajını şöyle sürdürdü: ?Sevgili gençler; Sizleri çok seven, sizlere önem ve değer veren Yüce Atatürk, Cumhuriyet´i en iyi biçimde koruyup kollayacağınıza inandığı için sizlere emanet etmiş, böylelikle Türk Gençliğine güvenini göstermiştir. Atatürk´ün yaktığı aydınlanma ışığını taşıyarak, bu aydınlığın sürekli olmasını sağlayacak, Türkiye Cumhuriyeti´ni mutlu ve huzurlu yarınlara taşıyacaksınız. Cumhuriyet´in yılmaz bekçisi olan sizlerin, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarınızın bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceğinize inancımız sonsuzdur. 19 Mayıs, Atatürk´ün ulus egemenliğe dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurması ve Türk Ulusunun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasını sağlamak amacıyla başlattığı ulusal hareketin ilk adımıdır. Bugün, Türk insanının yaşamını huzur ve güven içinde sürdürmesini, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, tekil devlet yapımıza, tek devlet, tek ulus, tek bayrak ülküsüne bağlılığımıza borçlu olduğumuz unutulmamalıdır. Türkiye´nin varlığını koruyabilmesi ve her dönem güçlü kalabilmesi, her şeyden önce Cumhuriyet´in değiştirilemez niteliklerinin, Atatürk devrimlerinin yaşatılmasına, tekil devlet yapısının korunmasına bağlıdır. Geleceğimiz yönünden büyük önem taşıyan bu temel değerlere sahip çıkılması, yöneteni ve yönetileniyle tüm yurttaşlarımızın ve kurumlarımızın ortak sorumluluğudur. Büyük Atatürk´ün başlattığı aydınlanma devrimleri yolumuza ışık tutarak, çağdaş ve özgürlükçü mücadelemiz her daim sürecektir. Cumhuriyeti yükseltecek ve sürdürecek siz gençlersiniz. Yolumuz açık ve aydınlık olsun hepinizi bu önemli günde sevgi ve saygıyla selamlıyorum, Türk Ulusu´nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutluyor, Yüce Atatürk´ü, Kurtuluş Savaşı´nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli