Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Havutça: ?Erdek Körfezi mutlaka korunmalı?

CHP Milletvekili Havutça:  ?Erdek Körfezi mutlaka korunmalı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Şirinçavuş-Hıdırköy arasına kurulması plânlanan liman ve Erdek Körfezi´ne yapılması gündemde bulunan kimya ve ağır metal sanayi tesislerine karşı olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Şirinçavuş-Hıdırköy arasına kurulması plânlanan liman ve Erdek Körfezi´ne yapılması gündemde bulunan kimya ve ağır metal sanayi tesislerine karşı olduğunu açıkladı. Erdek Körfezi´nin ?turizm bölgesi? kalması gerektiğine işaret eden Havutça, şunları söyledi:       

?Marmara Denizi, bir iç denizdir. Bu denizin tek ?mavi bayraklı´ yeri ise Erdek Körfezi´dir. Bu körfezi, ortak bir akılla ve elbirliğiyle korumalıyız. Kaldı ki, en derin yeri 35-40 metreyi geçmeyen Marmara Denizi´nde, Erdek Körfezi´ne böylesine büyük bir limanın yapılmasını doğru bulmuyorum. Güney Marmara Bölgesi ve Erdek Körfezi´nin geleceğini ilgilendiren böylesine önemli kararların, sivil toplum örgütleri, vatandaşlar, hatta tüm partilerin katılacağı platformlarda görüşülüp tartışıldıktan sonra yaşama geçirilmesi gerekir. Partimizi CHP´nin çevre konularındaki duyarlılığı da ortadadır. Sözün kısası ben, Erdek Körfezi´nin, turizmi, zeytinlikleri ve tarım alanlarıyla birlikte korunmasından yanayım.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu