Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Havutça eğitim sisteminden memnun değil

CHP Milletvekili Havutça eğitim sisteminden memnun değil

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 2015-2016 eğitim öğretim yılının birçok surunla beraber başladığını ifade etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 2015-2016 eğitim öğretim yılının birçok surunla beraber başladığını ifade etti.
Havutça, 2015-2016 eğitim öğretim yılında yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmenin ders başı yaptığını, bugün eğitim öğretim sisteminin geçmiş yıllardan biriken sorunlarla beraber daha da ağırlaşmasının yanı sıra, eğitim öğretim yılının artan çatışmaların ve silahların gölgesinde başladığını söyledi.
Havutça yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Dershanelerin kapatılması, okul müdürlerinin görevden alınması, öğretmenlere rotasyon uygulanması, 4+4+4 sistemi ve bunlara ek olarak ekonomik sıkıntılar ve terör eğitim sistemini içinde çıkılmaz bir duruma getirmiştir. Öğretmen ve öğrencileri sosyolojik ve psikolojik anlamda kıskaca alan bu yanlış uygulamalar ve sıkıntılar eğitim sistemini bir çözümsüzlük yumağına dönüştürmüştür. 13 yıllık iktidar süresince AKP´nin eğitim sistemine büyük zararı olmuştur. 15 Eylül´de yapılan öğretmen atamalarının yüzde 67´si bölge illerine yapılmış, yıllar sonra ataması yapılmış çok sayıda öğretmen arkadaşımız endişeli bir şekilde göreve başlamayı beklerken, çatışmaların sürmesi nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşamaktadır. Eğitim sistemimiz 2002 yılından buyana birçok kez değiştirilmiş bunun sonucunda nitelik düşmüştür.
Ülkemizde her alanda yaşanan adaletsizlik eğitim harcamalarına da yansımıştır. Türkiye´de her geçen gün artan gelir dağılımındaki adaletsizlik en fazla eğitim harcamalarında görüldüğü TÜİK verilerince de resmiyet kazanmıştır. Bu rakamlara bakıldığı zaman zenginler, yoksullara göre eğitime 50 kat fazla para harcamaktadır. Sosyal devlet ilkesine tamamen aykırı olan bu politikaların doğurduğu sonuçlar AKP´nin eğitime ve dolayısıyla geleceğimiz olan gençlere vurduğu en büyük darbedir.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu