Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Havutça:

CHP Milletvekili Havutça:

"Zeytinlik Talanında AKP´den Ali Cengiz Oyunu!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, zeytin alanlarıyla ilgili yasa tasarısının komisyonlarda görüşülmesi sırasında AKP´nin "Ali Cengiz Oyunu"na başvurduğunu öne sürdü.

Havutça, şu yazılı açıklamayı yaptı:
"Zeytinlik alanların kaderini kurullara bırakan yasa tamamen AKP oyunudur. AKP, talan yasasını kamufle ederek kamuoyunu aldatıyor.
?Artık, zeytinliklerin kaderi kurullarda ve valilerde olacak, bu da doğrudan Saray´a bağlı olan bu makamların talimatlar doğrultusunda zeytinlikleri madenlere ve sanayi tesislerine talan ettirme anlamına geliyor.
Daha önce 6 kez oybirliğiyle geri çekilen bir şeyin çıkmasını kim istiyor? Bu işin arkasında uluslararası altın, maden lobileri mi var? Yasadan bazı maddeleri çekerek kamuoyunu aldatan AKP, zeytin üreticilerinden ve bu sektörden geçinen 10 milyon insanımızdan gerçek niyetini gizleme yoluna gitmiştir.
Bu yasanın zeytinliklerle ilgili olan maddesinde kamuoyunu aldatan AKP zeytinlikleri talan etmek için ´Ali Cengiz Oyunu´ oynadı. Bu oyuna kimse aldanmasın. Sarayın talimatlarının dışına çıkamayacak olan valiler ve kurul, doğayı ve zeytinlikleri katledecek olan sanayiye ve madenlere sahip olan yandaş iş adamlarına peşkeş çekilecektir.
Yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından izin verilebilmesine imkan tanındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu yetkisini gerektiğinde valiliklere devredebilecek. Bakanlık, valiler ve Zeytinlik Sahaları Koruma Kurulu direk saraya bağlı olduğu için Dünya zeytin üretiminin yüzde 10´unu, zeytinyağı üretiminin ise yüzde 6´sını karşılayan Türkiye, bu düzenleme ile ağaç ve doğa katliamının yanı sıra zeytin piyasasındaki gücünü de kaybedecek duruma gelecektir.Yakında zeytin ve zeytinyağı ihtiyacı noktasında Yunanistan´a bağımlı bir hale gelmemiz işten bile değil. Onun için kimse AKP´nin Ali Cengiz Oyununa sevinmesin. Herkes AKP´nin oyununa geldi.?
Havutça, yasadaki sıkıntılı 4. maddeye dikkat çekti. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Milletvekili Havutça
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli