Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP Milletvekili Havutça:

CHP Milletvekili Havutça:

?Şirinçavuş´a termik santral yapmaya gücünüz yetmez?

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Şirinçavuş´ta, termik santral için yapılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısında yaptığı konuşmada, ?Buraya termik santral yapmak için gücünüz yetmez? dedi. Kurulmak istenen santralin halk desteğinden yoksun, objektiflikten uzak, altyapısı bulunmayan, hukuken sakat olduğuna dikkat çeken Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
?10/10/2013 tarihinde, burada Nurol firması da termik santral kurmayı denedi, başaramadı. Siz de başaramayacaksınız. Buradan bir şey çıkmaz. Bunu, CHP´li üç milletvekili olarak Ankara´da, ÇED Genel Müdür Yardımcısına da söyledik. Burası, ülkemiz nüfusunun 1/3´ünün yaşadığı Marmara Bölgesi´nin bir parçası. Marmara Denizi´nin tek ?Mavi Bayrak´lı yeri ise Erdek Körfezi. Size, Erdek Körfezi´nde termik santral kurdurmayız. Zaten bu bölgede iki termik santral var, biri de yapım aşamasında. Şimdi, siz, yeni bir santral yapmak istiyorsunuz. Bu bölgenin, bu kadar termik santrale ihtiyacı yok.?
Erdek Körfezi´nin, Gönen Çayı´yla buluştuğu noktanın, deniz canlıları için kuluçka yatağı olduğuna dikkat çeken Havutça, termik santral yapmak isteyen şirketin müşavir yetkilisine de şöyle seslendi:
?Gidin, patronlarınıza söy-leyin. Halkın, artık sabrı taşıyor. Bugün, size konukseverliğimizi gösteriyoruz ama bir daha yine aynı taleple gelirseniz, sizi bu köye girmeden, kapıda kovalarız. Bu halkın sabrını zorlamayın.?
Müşavir EN-ÇEV´in yetkilisi Emrah Öztürk, bu sözlere tepki gösterince Havutça, şunları söyledi:
?Ben, bu bölgeden 278 bin yurttaşın oylarını alarak seçildim. Parlamentoda onları temsil ediyorum. Otur, yerine! Bu bölgede eğer çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek yatırım projeleriniz olursa, önceden belediye başkanlarımızla görüşmeniz koşuluyla yanınızda oluruz. O zaman, burada ÇED toplantıları değil, çevre şölenleri yaparız. Ortak akılla bu çevreyi korumaya kararlıyız.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Milletvekili Havutça
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli