Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Havutça:

CHP Milletvekili Havutça:

?Büyükşehir Yasası en çok Erdek´i olumsuz etkiledi?

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Büyükşehir Yasası´nın, ilimizde en çok Erdek Belediyesi´ni olumsuz etkilediğini belirtti.
Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret eden Havutça, burada yaptığı açıklamada, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın, geçtiğimiz günlerde Ankara´ya gelerek, Maliye Bakanlığı´nda temaslarda bulunduğuna işaret ederken şunları söyledi:
?Başkan Sarı ile birlikte Maliye Bakanlığı´na gittik. Başkan, orada, belediyenin borçlarının, belediyenin mülklerinde yıllardır ücretsiz oturan devlet dairelerinin kira bedelleri ve Zeytinliada´nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı´na devrine karşılık, takas yoluyla silinmesi önerisini bir kez daha dile getirdi. Sarı, bu arada, Erdek´in kışlık nüfusunun 45 bin, yazlık nüfusunun ise 300 bin olduğuna dikkati çekerek, İller Bankası´ndan gelen payın, ilçedeki konut sayılarına göre verilmesi önerisini getirdi. Maliye yetkilileri, konuya sıcak baktıklarını belirttiler.?
Havutça, Erdek´te, yeni imar alanları yaratılarak, ?yap-işlet-devret? sistemine göre verilmesinin yararlı olacağına inandığını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



ışık aktaş
13.10.2017 20:07:58
Balıkesirin B.Ş Belediyesi olması ile ,Erdek sahili harabeye döndü -güzel cafeler ,deniz üstü iskeleler yıkıldı,molozları yaz boyu kaldı.ziyaretci sayısı azaldı--ilçelerin Belediyeleri bağımsız olmalı--Tabi her yer için geçerli bu

Anahtar Kelimeler: Milletvekili Havutça
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli