Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Aytekin´den iktidara SEKA tepkisi!

CHP Milletvekili Aytekin´den iktidara SEKA tepkisi!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin: ?Balıkesir SEKA´yı madem açacaktınız o zaman neden sattınız??

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´a, ?Madem SEKA´yı açacaktınız o zaman neden sattınız?? diye sordu.
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir´de tekrar açılacağı bildirilen SEKA fabrikası ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank´ın açıklamasını eleştirdi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, yaptığı yazılı açıklamada Plan Bütçe Komisyonu´nda görüşülen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinde Bakan Mustafa Varank´ın ?Balıkesir SEKA´yı tekrar faaliyete sokacağız? sözlerine tepki gösterdi.
Aytekin, yaptığı açıklamada ?SEKA gibi stratejik bir kurum kapatılırken, karşı çıktığımızda bizi düşmanlıkla suçlayanlar bugün kalkmış SEKA´yı tekrar açacağız diyor. Milletle dalga mı geçiyorsunuz? Madem açacaktınız ne diye sattınız?? ifadelerini kullandı.
Aytekin, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Mecliste görüşülmekte olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinde Bakan Mustafa Varank, kapatılan Balıkesir SEKA ile ilgili olarak 2019´un ilk üç ayında tekrar açılacağını ifade etti. 2003 yılında, Albayraklar grubuna 1.1 milyon dolara, özetle hiç pahasına satılan Balıkesir SEKA, bugün tekrar iktidarın gündemine gelmiştir. Doğrudan Bakanın ağzından ?Balıkesir SEKA Fabrikası inşallah önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tekrar üretime geçecek yıllık 300 bin ton kapasiteyle? ifadeleri ile söylenen bu sözler SEKA´yı kent tarihinin önemli bir tanığı olarak bilen Balıkesir kamuoyuyla dalga geçmektir. 2003 yılında SEKA kapatılırken, tüm Türkiye´deki fabrikalarda tek tek kapanmalar yaşanırken ?SEKA Cumhuriyettir, Cumhuriyetin stratejik kurumudur, kapatmayın? dediğimizde ?kar etmiyor? diyorlardı. 1.1 milyon dolara yani adeta çerez parasına Albayraklara satılan Balıkesir SEKA üstünden bugün ?tekrar açılacaktır? denilerek kamuoyuna şirinlikler yapılmaktadır. Yükselen kâğıt maliyetleri, Türkiye´de basının katlanamayacağı bir noktaya gelmişken bir başka Balıkesir Milletvekili de Meclis kürsüsünden Basın İlan Kurumu´nun yerel basına destek verdiğini sanki bir lütufmuş gibi yansıtmakta ve kamuoyunu yanıltmaktadır. Basın İlan Kurumu´ndan ilan almaktan başka büyük bir geliri olmayan gazeteler mevcuttur. Bu gazeteler bu ilan gelirinden muaf kalmamak içinse iktidarı ve onun yereldeki temsilcilerini mecburen desteklemek zorunda kalmaktadır. Aynı manşetle çıkan gazetelerin başlarının üzerinde Demokles´in Kılıcı gibi gezinen iktidar baskısı işi gazetecilikten çıkarmakta, Basın İlan Kurumu dışında geliri olmayan yerel gazetelerde ciddi bir baskı oluşturmakta ve basının özgürlüğü bizzat iktidar eliyle kısıtlanmaktadır. Yükselen döviz kuru ise, yerel basının kâğıt bulmasında ciddi sıkıntılar yaratmıştır. Eskiden SEKA´nın ürettiği kağıdı kullanan basınımız, yurtdışından gelen kâğıtların fiyatları karşısında dayanamayacak güce gelmiş, sayfa boyutları küçülmüş, sayfa sayıları azalmıştır. SEKA´yı satarken, ?zarar ediyor kardeşim? diyenler bugün SEKA´yı tekrar açacağız diyerek Cumhuriyetin henüz 12. yılında 1936´da bu fabrikayı açma kararını alanlara büyük bir özür borçludur. Madem Bakan Varank, SEKA´yı tekrar açmak istiyor o zaman ortaya çıkan zararın da karşılanmasının hatta kendi ceplerinden karşılanacağının sözünü versin. Zira bu satış, Cumhuriyet tarihinin en onursuz satışıdır. Ayrıca yerel basına verilen destek için de Basın İlan Kurumu´nun devreye girdiğini lütufmuş gibi anlatanlar elektrik faturalarından alınan TRT payından da yerel medyaya pay ayırsın. Bu şekilde TRT üzerindeki harcamalar da azaltılsın. İnsanların doğru habere ulaşma kaynakları artsın.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli