Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Akın ?Ziraat Bankası yandaşların çarkını döndürüyor?

CHP Milletvekili Akın ?Ziraat Bankası yandaşların çarkını döndürüyor?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ziraat Bankası´nın Genel Kurulu´nun ertelenmesini Başbakan´a sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ziraat Bankası´nın Genel Kurulu´nun ertelenmesini Başbakan´a sordu.
Akın, ?Memleket Sandıkları olarak, tarım kesiminin çarkını döndürmek için kurulan Ziraat Bankası, iktidara yakın kesimlerin çarkını döndürmeleri için iktidar sandığına çevrilmiştir.? açıklamasında bulundu.
Başbakan Yıldırım tarafından cevaplandırılmak üzere Meclis Başkanlığı´na soru önergesi veren Akın, şu ifadelere yer verdi: ?Memleket Sandıkları olarak, tarım kesiminin çarkını döndürmek için kurulan Ziraat Bankası, iktidara yakın kesimlerin çarkını döndürmeleri için iktidar sandığına çevrilmiştir. İsmi tarım destekleriyle anılması gereken Ziraat Bankası, bugün büyük inşaat projelerinin, medya projelerinin önde gelen finansman kaynağı olmuştur. AKP hükümetleri döneminde tarımın getirildiği nokta göz önünde bulundurulduğunda tarımın durumu da Ziraat Bankası´nın durumuyla paralel seyretmiştir. Bu bilgiler ışığında;
1) Tarımı desteklemek amacıyla faaliyette bulunan Ziraat Bankası´nın, AKP hükümetleri döneminde kullandırdığı kredilerin yıllara göre tarım ve tarım dışı alanlara dağılımı nasıl olmuştur?
2) 2003 yılından günümüze kadar Ziraat Bankası´ndan hangi medya gruplarına kredi sağlanmıştır?
3) Ziraat Bankası´nın Genel Kurulu´nun ertelenmesinin gerekçesi nedir?
4) Kamunun bankası olan Ziraat Bankası´nın yaptığı harcamalar vatandaşın cebinden çıktığına göre, kamuoyuna bu bilgileri açıklayacak mısınız??
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli