Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Akın: ?Zeytinyağı üretimi ve tüketimini yaygınlaştıracağız?

CHP Milletvekili Akın: ?Zeytinyağı üretimi ve tüketimini yaygınlaştıracağız?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ?Zeytinlikleri koruyacağız. Zeytinyağı üretimi ve tüketimini yaygınlaştıracağız? dedi.


Yerel tohumlarımızı geliştirecek biyoçeşitliliği koruyarak gen bankaları, laboratuvarlar ve üretim istasyonları kuracaklarını vurgulayan Akın, şunları söyledi:
?Zeytinlikleri koruyup, zeytinyağı üretimi ve tüketimini yaygınlaştıracağız. Zeytinyağına litre başına 1,5 TL ve sofralık zeytine kilo başına 1 TL destekleme primi vereceğiz. Destekleme primlerini enflasyon oranında her yıl artıracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin maliyetlerini aşağıya çekeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Türkiye´deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan ?Üretici Kayıt Sistemi´ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Tüm ürünleri, üretim araçlarını ve hayvanları, sisteme kayıt edildikleri anda primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde, tarım sigortası kapsamına dahil edeceğiz. Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, ?genel giderler´ adı altındaki kesintilerin tamamını kaldıracağız. Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin kârını ekleyerek belirleyip, bir yıl önceden açıklayacağız. Destek tutarlarını en az enflasyon oranı kadar artıracağız. Tüm tarımsal KİT´lerin özelleştirme süreçlerini durduracağız.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli