Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Milletvekili Akın: ?Terörle mücadele ve terörü bitirmek için desteğe hazırız?

CHP Milletvekili Akın: ?Terörle mücadele ve terörü bitirmek için  desteğe hazırız?

Pazar günü Ankara´da yaşanan kör terör yine yüreğimizi yaktı

Otobüs durağında evine gitmeye çalışan masum insanlar can verirken, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, bu alçakça saldırıyı ve planlayanları lanetleyip, yaşamını yitirenlere Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifa, ulusumuza başsağlığı diledi.
CHP Balıkesir Milletvekili Akın, Ankara´da son olarak yaşanan terör olayından sonra basına yaptığı açıklamada, ?Son beş ayda Ankara´da üçüncüsü yaşanan terör saldırıları ile korku toplumu yaratılmak isteniyor. İnsanlarımız işine giderken, okuluna giderken, parklara giderken, alışverişe giderken, sokağa çıkarken endişe içerisinde. Ülkemizin en iyi korunması gereken yerlerinde bombalar patlıyor, insanlarımız ölüyor. Bu kadar terör olayının yaşandığı Başkentin Emniyet Müdürü vekaleten görev yapıyor. Son yaşanan patlamanın arkasından Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun son derece haklı uyarısından sonra apar topar Ankara´ya Emniyet Müdürü ataması yapılıyor. Güvenlik bürokrasisindeki bu önemli eksiğin giderilmesi için bu kadar insanımızı kaybetmemiz mi gerekiyordu?? diye konuştu.
Akın, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Bütün demokratik hukuk devletlerinde ülkede yaşanan terör başta olmak üzere, yaşanan her türlü sorunda hükümetlere hesap sorulur. Çünkü siyasi sorumluluk, ülkeyi yönetenlerdedir. Vatandaşın can ve mal güveliğini sağlama görevi hükümetindir. Teröre alışmamızı, katliamları kanıksamamızı öneren çevreler bilsin ki teröre de, ölümlere de, katliamlara da alışmayacağız, hükümete de hesap soracağız. 14 yıldır bu ülkeyi yöneten ve ülkeyi yangın yerine çeviren hükümete hesap sormayacağız da kime soracağız? Bütün uyarılara ve olaylara rağmen gerekli güvenlik önlemlerini almayan, sorumluluk kabul ederek istifa etme erdemini göstermeyen ilgili, yetkili ve siyasi sorumlulara hesap sormaya devam edeceğiz. Biz CHP olarak terörle mücadele konusunda çok net tavır alıyoruz. Genel Başkanımız her fırsatta tekrarlıyor. Terörle mücadele için, terörü bitirmek için CHP her türlü desteğe hazırdır. TBMM bu konuda sorumluluk alsın istiyoruz. TBMM çalışsın diyoruz. Ama AKP bunu önemsemiyor. Hatırlanacağı üzere 7 Haziran´dan sonra azan terörle ilgili partimizin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan TBMM´de terör konusunun görüşülmesi AKP oyları ile reddedilmişti. Bir kez daha terörü lanetliyorum. Yaşanan terör saldırılarında yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false