Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Akın Şarbon hastalığını meclise getirdi

CHP Milletvekili Akın Şarbon hastalığını meclise getirdi

Dursunbey İlçesinde hortlayan Şarbon hastalığı ile ilgili soru önergesi veren CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ayrıca meclis araştırma önergesi verdi.

Akın, ayrıca konuyu TBMM kürsüsünde Milletvekilleriyle paylaştı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Dursunbey Hamzacık mahallesinde görülen ve 100 büyükbaş hayvanın telef olmasına neden olan şarbon hastalığı konusunda TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yaptı. Bu konuda bir soru önergesi ile bir de Meclis Araştırması Önergesi veren Akın, TBMM Genel Kurulunda milletvekillerini bilgiledirdi.
Akın, TBMM´deki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Balıkesir Dursunbey ilçemize bağlı kırsal mahallelerimizden Hamzacık´ta bir işletmede şarbon hastalığının görüldüğü, bu nedenle 100 civarında büyükbaş hayvanın telef olduğu ve bölgenin karantinaya alındığı ilçe kaymakamı tarafından açıklandı. Şarbonun hayvancılığımız açısından çok önemli bir hastalık olduğu ve bulaşıcı olduğu, hatta zoonoz hastalıklardan olduğu için insanlara da bulaştığı bilinmektedir.
Balıkesir ekonomisinde hayvancılığın çok önemli bir yeri vardır. Balıkesir hayvan potansiyeli en yüksek illerimiz arasında yer almaktadır. Hamzacık´ta 100 büyükbaş hayvan telef olana kadar bu hastalık neden tespit edilememiştir bilinmiyor. Hayvanların düzenli sağlık kontrollerinin yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Şarbon Hastalığına Karşı Korunma ve Mücadele Yönetmeliği şarbon hastalığında şüphe edilmesi durumunda bile bir dizi önlem alınmasını zorunlu kılıyor. Hastalık bu boyutlara gelinceye kadar neden fark edilmemiştir? Bu hastalığın ithal edilen hayvanlarla bir ilgisinin olup olmadığı gibi konuların açıklığa kavuşturulmasına ihtiyaç vardır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı