Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Milletvekili Akın; Piyasalar ?Damat Berat´a? İnanmıyor

CHP Milletvekili Akın; Piyasalar ?Damat Berat´a? İnanmıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ekonomi yönetiminden büyük endişe duyduklarını söyledi.

Akın, ?Hazine ve Maliye Bakanlığı´nın başına getirilen Damat Berat, enerji sektörünü 51 milyar dolarlık borçla bıraktı. Enerjiyi yönetemeyen ekonomiyi nasıl yönetecek. Endişe ediyoruz? dedi.
CHP´li Akın, piyasaların ekonomi yönetimi açıklandıktan sonra ciddi tepkiler verdiğine dikkat çekerek, dövizin rekor üzerine rekor kırmasının ekonomi yönetimine olan güvensizliğe işaret ettiğini ifade etti. ?Piyasalar, Cumhurbaşkanının ?inandığı´ kadar damat bakana inanmıyor? diyen CHP´li Akın şöyle devam etti:
?Geleceği öngörmek için veriler ortada. Berat Albayrak´ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yönettiği enerji sektörünün büyük döviz borcu, dövizdeki artış yani TL´deki değer kaybıyla birlikte sürdürülemez hale geldi. 51 milyar dolarlık kredi borcu bulunan sektörün durumu ortada. Enerjiyi yönetemeyen ekonomiyi nasıl yönetecek. Endişe ediyoruz.?
Ekonomide yapısal sorunlar olduğuna dikkat çeken CHP´li Ahmet Akın, Türkiye´nin enerjide ?darboğaz? sorununun eşiğinde olduğunu vurguladı. Akın, kurdaki artış ile beraber ABD-İran geriliminin petrol ve doğalgaz fiyatlarında yükseliş trendine gireceğini Rusya´nın da doğalgaz fiyatlarını artıracağını belirterek, ?Tek endişemiz bütün bu zor dönemde vatandaşımıza yansıtılacak her türlü zamlar? diyerek sözlerine tamamladı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false