Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

CHP Milletvekili Akın, iktidar akıl tutulması yaşıyor

CHP Milletvekili Akın, iktidar akıl tutulması yaşıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Hazine ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak´ın enflasyon açıklamasına tepki gösterdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Hazine ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak´ın enflasyon açıklamasına tepki gösterdi.
CHP Milletvekili Akın, ?TÜİK´in açıkladığı % 0.16 enflasyon artışını tanzim satışların başarısı olarak göstermek akıllara durgunluk veren bir açıklamadır. Akıl tutulması yaşıyorlar. Mevsimsel tarım ürünleri % 5 ile 35 arasında artış göstermiş. Tanzim satışlardaki soğandan tutun da patatese kadar, baklagillere kadar ithal. Kimin gözünü boyuyorsunuz.? dedi.
CHP´li Ahmet Akın, Şubat ayı enflasyonu geçen yılın aynı ayına göre % 19.67 arttığını, bu oranın 2004 yılından bu yana görülen en yüksek Şubat ayı enflasyonu olduğunu hatırlattı.
TÜİK´in açıkladığı aylık enflasyon Ocak ayına göre % 0.16 yükseldiğini söyleyen Akın, ?Marul % 35.19´luk fiyat artışıyla Şubat ayının zam şampiyonu olmuş. Maydonoz, dere otu, kırmızı lahana, pırasa şampiyonlar liginde. Bunlar mevsimsel tarım ürünleri. El insaf. Allah´ın otu maydanoz 30 kuruş maliyeti var 3 lira markette satışı var. Salatamıza yemeğimize koyduğumuz otlardan bile iktidar bihaber.? diye konuştu.
Hazine ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak´ın enflasyon oranıyla ilgili yaptığı açıklamayı ?akıl tutulması? olarak değerlendirdiğini belirten Akın şunları söyledi: ?Akıl tutulması yaşıyorlar. Tanzim satışları enflasyon oranlarının düşürülmesi için bir önlemmiş gibi gösterip pembe tablo çiziyorlar. Stoklardaki yerli kuru baklagiller bitmiş. O zaman tanzim satışlardaki baklagiller hangi menşei? Bunlar ithal ürün. Tanzim satışlarda kendi ürününü bile satamaz hale getirdiler ülkeyi. Tanzimde kilosu 6 TL´den satılan pirinç, geçen yıl Çin, Yunanistan ve İtalya´dan ithal edilmiş. Kilosu 4.50 TL´den satılan yeşil mercimeğin 2018´deki ithal miktarı da 22 bin ton oldu. Kanada ve Rusya´ya bu ithalat için 144.7 milyon dolar ödenmiş. Yazıktır, günahtır.?
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı