Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Akın: ?Halkımızdan aldığınız yetkiyi kendi emellerinize alet ediyorsunuz?

CHP Milletvekili Akın: ?Halkımızdan aldığınız yetkiyi kendi emellerinize alet ediyorsunuz?

Anayasa değişikliğinin birinci tur görüşmeleri ile oylamaları TBMM Genel Kurulunda tamamlandı.

CHP Milletvekillerinin etkili bir şekilde karşı çıktığı ve değişikliğin ülkemize ve halkımıza ne getireceğini çok iyi anlattığı görüşmelerde CHP milletvekilleri her maddede ve her fırsatta görüşlerini dile getirdiler.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´da görüşmelerin başından sonuna kadar Genel Kuruldan hiç ayrılmadan çalışmalarını sürdürdü. Akın yaptığı konuşmalarda tek adam rejimine tepkisini dile getirerek, halkı ayrıştıracak, kutuplaştıracak anayasa değişikliğinin geri çekilmesini istedi.
Dün gece de TBMM Genel kurulunda iki kez söz alarak konuşan Akın, hükümete sorular yönelterek ?14 yıldır tek başınıza ülkeyi yönetiyorsunuz. Türkiye´yi getirdiğiniz nokta ortada. Ekonomi can çekişiyor, dış politika iflas etmiş ve tutarsız politikalarınız tarihe geçmiş, terör iyice azmış ve "IŞİD" adındaki katil sürüsünü ülkemizin başına bela etmişsiniz. Aynı menzilin yolcusu olduğunuz, koruyup kolladığınız, Hükümet ortaklığı yaptığınız ve devleti teslim ettiğiniz yol arkadaşınız FETÖ ülkemize kastetmiş, darbeye kalkışmış ve kısaca güzel ülkemizi yönetilemez hâle getirdiniz. Şimdi kendi beceriksizliğinizi parlamenter sisteme yükleyip buradan, bu çıkmazdan bir diktatörle kurtulabileceğinizi iddia ediyorsunuz. Çok istediğiniz başkanlığı kabul ettirmek için mi bu güzel ülkemizi içinden çıkılmaz sorunlarla baş başa bıraktınız? Halkımızı başkanlığa razı etmek için mi bu koşulları oluşturdunuz?? dedi.
Son gün yapılan görüşmelerde tekrar söz alan Akın ?CHP olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde büyük bir mücadeleyle halkımızın iradesini temsil ediyoruz. Saraydan alınarak, büyük bedeller ödeyerek halkımıza teslim edilen egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu iradeyi savunuyoruz, cumhuriyeti savunuyoruz. Siz seçimlerde halktan oy isterken "Biz cumhuriyetin yerine tek adam rejimine döneceğiz, güçler ayrılığını iptal edeceğiz, tüm güçleri tek bir kişide toplayacağız" diyerek mi oy istediniz? Burada yaşananları halkımıza duyurmak için, cumhuriyetimiz, özgürlükler ve demokrasi için CHP Grubu olarak büyük bir mücadele içindeyiz. Bunu yaparken AKP, MHP, CHP demiyoruz, tüm Türkiye´nin geleceği için, Türkiye´nin karanlığa götürülmemesi için mücadele ediyoruz. Siz asıl hesap vermeniz gereken halktan kaçırarak Saray talimatlarıyla resmen rejimi değiştirmek için Anayasa´yı değiştirmek istiyorsunuz. Böyle bir rejim değişikliğini yapabilmek, hatta teklif edebilmek için bile OHAL tehdidi ve iktidar şantajıyla referanduma gitmek istemeniz resmen halkımızdan aldığınız yetkiyi kendi emellerinize alet etmektir? diyerek konuşmasını noktaladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli