Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Milletvekili Akın elektrik faturalarına öfkeli

CHP Milletvekili Akın elektrik faturalarına öfkeli

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, elektrik faturalarındaki soyguna son verilmesi için bütün güçleriyle mücadele edeceklerini belirterek, ?Halkımızın soyulmasına neden olan kalemlerin tarifelerde yer almasını yasaklayan kanun teklifimizi verdik.? diye

Akın, düzenlediği basın toplantısında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanan yeni tarifeye göre, tüketicilerden alınan birçok fatura kaleminin karartıldığını iddia etti.
Akın, kayıp kaçak iletim ile sayaç okuma bedellerinin dağıtım bedeli adı altında toplanarak, kayıp kaçak ve sayaç okuma bedellerinin halktan gizlenmesi yoluna gidildiğini öne sürdü.
Kayıp kaçak ve diğer bazı ilgisiz bedellerin vatandaşlardan tahsilinin sağlanmasına yönelik yasa tasarısının AK Parti hükümeti tarafından geçen dönem Meclis´e getirildiğini hatırlatan Akın, ancak yasanın TBMM Genel Kurulu´nda görüşülmeden kadük kaldığını kaydetti.
Akın: ?Yasa ile yapamadıklarını düzenleme ile yapıyorlar?
AK Parti´nin bundan vazgeçmediğini savunan Akın, şunları söyledi: ?Yasa ile yapamadığını bir idari düzenleme ile yapma yolunu seçiyor ve bugünkü durumla karşı karşıya kalıyoruz. Yani her koşulda hukuka aykırı da olsa ?ben bu bedelleri sizden alıp, dağıtım firmalarına vereceğim, kamunun çıkarlarını değil, firmaların çıkarlarını koruyup kollayacağım´ diyor. Biz CHP olarak halkın çıkarlarını, haklarını savunmayı sürdüreceğiz. Elektrik faturalarındaki soyguna son verilmesi için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. Halkımızın soyulmasına neden olan kalemlerin tarifelerde yer almasını yasaklayan kanun teklifimizi verdik. Konunun ısrarla takipçisi olacağız.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false