Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Akın, Çiftçi Koruma Kanunu güncellenmeli

CHP Milletvekili Akın, Çiftçi Koruma Kanunu güncellenmeli

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Çiftçi Malları Koruma Kanunu´nun güncel olmamasından kaynaklı sorunları meclise taşıdı. Akın, ?4081 sayılı Çiftçi Malları Koruma Kanunu 1941 yılında yürürlüğe girmiş olup günümüz şartlarında yetersiz kalmaktadır.

Daha önceki hükümetler döneminde tasarılar hazırlanmış olmasına karşın, köylülerimizi mağdur eden bu yasayla ilgili AKP hükümetleri döneminde kapsamlı bir çalışma yapılmadı? dedi.

Bundan 78 yıl önce yürürlüğe iren 4081 sayılı Çiftçi Malları Koruma Kanunu´nun günümüz şartlarında yetersiz kaldığına vurgu yapan Akın, ?Daha önceki hükümetler döneminde tasarılar hazırlanmış olmasına karşın, köylülerimizi mağdur eden bu yasayla ilgili AKP hükümetleri döneminde kapsamlı bir çalışma yapılmadı. Aksine, çıkarılan 6360 sayılı Bütünşehir Yasasıyla sorun daha da perçinlendi. Kilometrelerce uzaktaki köyler aradaki mesafeye bakılmaksızın ilçelere bağlandı. Çiftçi malları koruması da ilçelerden oluşturuldu ve mahalleye dönüştürülen köyler de ilçelere bağlandı. Hizmette yakınlığın ihlal edilmesiyle çiftçi malları korumada da aksaklıklar yaşanmaya başlandı. Buna rağmen köylülerimizden ücret alınmaya devam edildi. Hükümeti, çiftçilerimizin mallarını korumasını esas alacak şekilde bir düzenleme yaparak mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde çalışma yapmaya davet ediyorum.? Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli