Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP İl Başkanı Ender Biçki

CHP İl Başkanı Ender Biçki

?Yok olan adaleti arıyoruz, tek isteğimiz adalet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Ankara´dan İstanbul´a başlattığı Adalet yürüyüşüne ilk günden itibaren katılan CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki yürüyüşle ilgili açıklamalarda bulundu.
Biçki, ?Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu milletvekilimiz Enis Berberoğlu´nun MİT TIR´ları davasından 25 yıl ceza alması üzerine 15 Haziran günü Ankara´dan İstanbul´a Adalet yürüyüşü başlatmıştır.Bu yürüyüşe Balıkesir örgütü olarak gerek ilçe örgütlerimiz gerekse Belediye Başkanlarımız da ilk dört günlük sürede katılarak genel başkanımıza destek verdi? dedi.
Ülkemizde yargının siyasallaşmasının toplumun büyük bir bölümünü tedirgin ettiğine değinen Biçki ?Adalete güven duygusu zedelenmiş olup, adalete güven kalmamıştır. Avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavında alınan 900 hakimden 800 hakimin AKP yöneticisi olduğu söyleniyor. Eğer gerçekten böyleyse daha önce AKP yöneticisi olan bu hakimlerin tarafsız karar vermesi mümkün müdür? Baskıdan ve adalete olan güven duygusunun yok olmasından dolayı kimse konuşamaz, iktidar partisinin yarattığı baskı yüzünden insanlar işimden atılırım düşüncesiyle sesini çıkaramaz duruma gelmiştir. Ülkemizde baskının ve korkunun egemen olmaya başladığı çok açıktır? diye konuştu.
Hapisteki gazetecilerle ülkemizin açık cezaevine dönüştüğüne dikkat çeken Biçki, ?FETÖ ile mücadele adı altında yıllardır FETÖ ile mücadele eden gazeteciler, AKP´ye muhalif olanlar, hükümeti sosyal medyada eleştirenler soluğu cezaevinde almaktadır. AKP´ye muhalif olan işadamı, gazeteci kim varsa baskıyla korkutulmaya çalışılmaktadır. Ülke bir korku imparatorluğuna dönüşmektedir. Bütün bu haksızlıklara ve yok edilen adalet sistemine tepkimizi koymak için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 15 Haziran günü Ankara´dan İstanbul´a Adalet Yürüyüşü başlattı. Bu yürüyüş yasa tanımayan, adaleti yok eden, yargıyı siyasallaştıran AKP hükümetine karşı gayet masumane ve demokratik bir tepkidir. Bu yürüyüş çok haklı ve kimseye zarar vermeden çok insancıl demokratik bir tavırdır. Tek isteğimiz adaletin herkese eşit ve adil uygulanmasıdır. Eğer gerçekten FETÖ ile mücadele edilmek isteniyorsa, FETÖ´nün siyasi ayağı mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. FETÖ ile mücadele adı altında muhalif kesimlere yapılan baskı ve uygulamalar toplumda derin bir endişe ve kaygı yaratmaktadır. Bu uzun yürüyüş, adalet arayışıdır. Çünkü adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Bu uzun yürüyüş yaklaşık 20 gün sonra İstanbul Maltepe´de sona erecektir.? diyerek sözlerine ekledi.
CHP Balıkesir İl Başkanı Biçki´nin, Ankara Güven Park´ta 15 Haziran Perşembe günü başlayan yürüyüşün dördüncü gününe de katıldıktan sonra Balıkesir´e döneceği öğrenildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Başkanı Ender Biçki
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli