Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP İl Başkanı Biçki su zammına tepkili

CHP İl Başkanı Biçki su zammına tepkili

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Balıkesir ve halkın sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek, halkın yararına olmayan her girişimin karşısında olduklarını söyledi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Balıkesir ve halkın sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek, halkın yararına olmayan her girişimin karşısında olduklarını söyledi.
CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin son su zammı ile Karesi Belediyesi´nin kırsal mahallelerde, köyün ortak malı olarak kullanılan arazilerin satışa çıkarılması ile ilgili görüşlerini açıklamak üzere basının karşısına çıktı.
CHP İl Başkanı Biçki´nin basın açıklamasından önemli notlar:
?Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi önceki hafta AKP´li meclis üyelerinin oylarıyla su fiyatlarına % 10 zam yaptı. Zaten, BASKI her ay TÜFE endeksindeki artış oranı kadar su fiyatlarını otomatik olarak arttırmaktadır. TÜFE endekssinde 1 yıllık artış oranı % 11.6´dır. Buna Büyükşehir´in % 10´luk zammını eklediğimizde 1 yıllık su zammı % 22.6 olmaktadır. Su fiyatındaki bu artış kabul edilebilir bir artış değildir. Zira, su en temel insan haklarından biridir. Büyükşehir Belediyesinin kar elde etme gerekçesiyle ya da BASKİ zarar ediyor gerekçesiyle 1 yılda suyun birim fiyatına % 22.6 zam yapması insaf ölçülerini aşmakta adeta Balıkesir halkına zulüm yapılmaktadır.
Su zammı ile ilgili ilçelerde farklı fiyatlar uygulanıyor. Bazı ilçelerimizde su fiyatları diğerlerine göre daha yüksek, bu durumda su fiyatlarına zam yapıldığında bu ilçelerimizdeki halkımız daha da fazla cezalandırılmaktadır. Bu olumsuzluğu önlemenin yolu, Balıkesir genelinde suya tek fiyat uygulamasına geçilmesidir. Uygulanacak tek fiyatın da mümkün olduğunca düşük belirlenerek fakir halkın su kullanımını ucuzlatmak amaçlanmalıdır. BASKİ bir ticarethane değildir su da ticari bir mal değildir.?
Karesi Belediyesi´nin kırsal mahallelerdeki eskiden köy tüzel kişiliğine ait olan arsa ve arazileri köylülerin itirazlarına rağmen sattığından yakınan CHP İl Başkanı Biçki, ?Büyükşehir yasası ile birlikte eskiden köy olan yeni kırsal mahallelerdeki köy tüzel kişiliklerine ait olan köyün ortak kullanımına ait olan arsa ve araziler belediyelerin tasarrufuna geçti. AKP, seçim döneminde köylümüzü aldatarak, seçimi kazanırsak size ait olan bu arsa ve arazilere dokunmayacağız, bunlar eskiden olduğu gibi yine sizin kullanımınıza bırakılacak diyerek oy istedi. Oysa bugün, Karesi Belediyesi sınırları içindeki kırsal mahallelerdeki arsa ve arazilerin satışına başlamıştır. 2019 yılındaki belediye seçimleri için çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Balıkesir´i ve Balıkesir halkını hak ettiği bir belediyeye kavuşturacağız. Zamanı geldiğinde projelerimizi paylaşacağız.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli