Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP heyeti Mısır´dan Türkiye´ye döndü

CHP heyeti Mısır´dan Türkiye´ye döndü

Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği (EDFOD) tarafından ilçede resim sergisi açıldı.

Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği (EDFOD) tarafından ilçede resim sergisi açıldı.
TBMM Dışişleri Komisyonunun CHP´li üyelerinden oluşan heyet Mısır´daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı´dan oluşan CHP heyeti 26-27 Mart tarihlerinde Mısır´da çeşitli görüşmeler yaptılar.
Ülkemizin dış politikada sorunlu olduğu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında gerçekleştirilen ziyaretle ilgili olarak heyette yer alan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ?Mısır´da Parlamento Başkan Yardımcısı, farklı siyasi eğilimlere mensup milletvekilleri, Dışişleri Bakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı ile görüştüklerini, Türkiye Mısır ilişkilerini bu görüşmelerde ele aldıklarını, bu ilişkilerin geliştirilmesi olanaklarını değerlendirdiklerini belirtti.
Akın yaptığı açıklamada ?Mısır´lı yetkililerin de Türkiye Mısır ilişkilerinin bu durumda olmasından rahatsız olduklarını, bu ilişkilerin düzeltilmesi gerektiğini düşündüklerini gördük. Ticari ve siyasi ilişkilerin iki ülke arasında gelişmiş olmasının her iki ülkenin de yararına olacağını belirttiler. Bu görüşmelerimizde Türkiye tarafından gerekli adımlar atıldığında tıkanan bu sürecin yeniden açılma ihtimali olduğunu gördük. Bu ziyarette bir tespitimiz daha oldu. Rusya´nın Türkiye ile yaşadığı siyasi krizi, Türkiye´nin sorunlu olduğu ülkelerle daha sıkı ilişkiler geliştirerek kendi adına fırsata çevirmeye çalıştığını, bu amaçla Mısır ile yakın ilişkiler kurmuş olduğunu gördük? dedi.
Akın, Mısır ziyareti ile ilgili olarak hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na, hem de Dışişleri Bakanlığına bir bilgilendirme raporu sunacaklarını açıkladı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: heyeti Mısır Türkiye döndü
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false