Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP Edremit örgütü terörü şiddetle kınadı

CHP Edremit örgütü terörü şiddetle kınadı

CHP Edremit İlçe Örgütü tarafından Cumhuriyet Meydanı´nda bir basın açıklaması yapılarak son günlerde artış gösteren terör olayları bir kez daha lanetlendi.

CHP Edremit İlçe Başkanlığı tarafından son günlerde meydana gelen terör olaylarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı´nda basın açıklaması yapıldı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında konuşan CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, şu ifadelere yer verdi: ?Ülkemiz zor bir dönemi yaşıyor. Bir yandan alçakça bir kalkışmayla devlet düzenimiz sarsılıyor, diğer yandan hain terör saldırıları insanlarımızın ocaklarını söndürüyor. Kayıplarımızı sayısal olarak ifade etmeye dilimiz varmıyor. Çünkü yaşamlarını kaybedenler birer insan, sayı değil. İçimiz yanıyor. Terörü lanetlemek yetmiyor, kökünün kurutulmasını istiyoruz. Değerli dostlar bu durum hükümet sorunu olmaktan çıkmış, geleceğimizi yok eden bir devlet sorunu haline gelmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisinin bu durumun baş sorumlusu olarak bunu altından kalkması zor görünmektedir. Bu nedenle sağlam ilkelere dayalı bir meclis hükümetinin kurulması, bir milli mutabakat hükümeti kurularak içerden ve dışarıdan gelecek saldırılara ülkenin bütün kaynakları seferber edilerek karşı konulması sağlanmalıdır.Son FETÖ kalkışmasından sonra bir dizi önlemler alınmakta ve FETÖ unsuru olduğu belirtilen kadrolar tasfiye edilmektedir. Bu yapılırken özenli davranılmalı, suçlular yakalanırken günahsız insanlar zarar görmemelidir. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Devlet kararlarla kararnamelerle yönetilir. Bu kadrolara atamalarda kararnamelerin altında imzası bulunanlar en azından görevi kötüye kullanma suçu işlemişlerdir ve göz ardı edilmemelidir.?

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli