Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm:

?ETİ Maden madencilerindir devredilemez?

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TBMM´de yaptığı basın açıklamasında, KHK ile Varlık Fonu´na devredilen şirketler arasında bulunan ETİ Maden şirketi için hükümete tepki gösterdi.
Bilindiği gibi; 684 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gerekçe gösterilerek 5 Şubat 2017 tarih ve 9756 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Varlık Fonu´na devredilecek.
Eti Maden´in daha verimli yönetilmesi amacıyla devredileceğini gerçek dışı olarak ifade eden Tüm, ?Çok iyi biliyoruz ki burada asıl amaç kamu şirketlerini, TBMM´nin ve Sayıştay´ın denetiminden kaçırmaktır. Ya da kuralsız bir özelleştirme mantığıdır. Bunun dünyada örnekleri elbette ki vardır. Dünya genelinde, ülkelerin kurdukları Varlık Fonları, ülkedeki bütçe fazlasını en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlar. Ancak Türkiye´nin 420 milyar dolara yaklaşan dış borcu vardır. Ekonomi, son yılların en durgun ve en kötü dönemini yaşamaktadır.? dedi.
Ülkenin bu değerlerinin Varlık Fonu´na devredilmesini dolaylı yoldan özelleştirme olarak değerlendiren Milletvekili Tüm ?Petrolün tükenmekte olduğu bir dönemde, artık yaşamın her alanında kullanılmaya başlanan BOR madeni Türkiye halkının ortak malıdır. Birileri İstanbul´a bir kanal açıp etrafına villa yapacak diye, Edirne´den Kars´a kadar yoksulluklar içinde yaşayan halkın kaynakları asla birilerine peşkeş çekilemez.? İfadeleriyle de devir işleminin peşinde olacağını belirtti.
Petrol İş Sendikası´nın taleplerini TBMM´de gündeme taşıyan Tüm, işçilerin yanında olduğunu ve bu haklı taleplerinin derhal yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.
Ayrıca Petrol İş Sendikası´nın başlattığı imza kampanyasına da değinen Tüm, Eti Maden ve Varlık Fonu´na devredilen diğer tüm şirketler için herkesi mücadeleye davet ederek şunları kaydetti: ?Biz, Bandırma halkının günlerdir büyük destek verdiği Bandırma Petrol İş Sendikası´nın başlatmış olduğu bu kampanyayı destekliyoruz. Ve sonuna kadar da yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyoruz. Halkımızdan da bu kampanyaya imzaları ile destek olmalarını istiyoruz. Ben inanıyorum ki sonunda zafer emekçi kardeşlerimizin olacak.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Milletvekili
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli