Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm: ?Atatürk ortak değerimizdir?

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm: ?Atatürk ortak değerimizdir?

Bir televizyon kanalında, ?Derin Tarih´ adıyla yayınlanan programda, Atatürk ile ilgili sözlere tepki gösteren CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ?Atatürk, Çanakkale´nin muzaffer komutanı, Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve

Bir televizyon kanalında, ?Derin Tarih´ adıyla yayınlanan programda, Atatürk ile ilgili sözlere tepki gösteren CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ?Atatürk, Çanakkale´nin muzaffer komutanı, Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve tüm Türkiye´nin ortak değeridir. Atatürk´e dil uzatmayı meslek haline getiren bu gerici anlayışı şiddetle kınıyorum.? dedi.
Mehmet Tüm, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ?Laik ve demokratik Cumhuriyetimizin kurucu önderi, Çanakkale´nin muzaffer komutanı, Kurtuluş savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´tür. Onun gösterdiği çağdaş uygarlık hedefinden rahatsız olan, aklı hala padişaha kul olmakta kalan karanlık güçler her defasında Atatürk´e hakaret etmekten geri kalmıyorlar.Güneşi balçıkla sıvayamayanlar, çamur at izi kalsın mantığı ile akıl ve vicdanın almadığı iftiralardan geri kalmıyorlar. Türkiye toplumunun en duyarlı olduğu aile mevhumunu hiçe sayarak, Atatürk´ü ?manevi evladım? dediği Afet İnan Hanımefendi´yle vurmaya çalışan bu zehirli anlayış, kamu vicdanında mahkum olduğu gibi mahşeri vicdanda da mahkum olacaktır. Bir televizyon programında, hiçbir cevap hakkı olmadan, halkın duyarlılığı bir yana, söz konusu olan bir bilim kadınının ailesini de hiçe sayarak kusulan kin, neyin bedeli neyin öfkesidir. ?Derin Tarih´ adıyla yayınlanan bu program ve anlayış, tarihin derinliklerinde kaybolmaya mahkumdurlar. Kendilerini tarihçi ve bilim adamı olarak tanıtan bu zatlar, bilimde iftiraya yer olmadığını bilmeyecek kadar, akıl, izan ve daha da önemlisi insani değerlerden uzaktırlar. Tarafları ebediyete intikal eden cevap hakkı olmayan hiçbir belge ve bilgiye dayanmayan bu iddiaları dile getirmek bırakın bilimi insanlık dışıdır. Türkiye toplumunda temel değerlerden olan manevi evlatlık, kavramını ?ille de yoksuldan olur, Afet İnan yoksul değildi´ o halde başka maksat vardı, hatta, nikahsız yaşadılar diyecek kadar gözü dönmüşlere sormak isteriz, sizin amacınız ne? toplumun ortak değeri olan Mustafa Kemal Atatürk´ü bu yöntemle itibarsızlaştırmayı mı düşünüyorsunuz? Böyle bir amacınız varsa bunu asla başaramayacaksınız. Atatürk bu ülkenin ortak değeridir ve bu değeri yıkamayacaksınız. Atatürk´ün koyduğu çağdaş uygarlık hedefi bu gerici anlayışa karşı mutlaka başarılacaktır. Bizler çağdaş uygarlık hedefinden asla geri durmayacağız.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli