Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: ?Yüreğimiz yanıyor, acımız büyük?

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: ?Yüreğimiz yanıyor, acımız büyük?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ?Yüreğimiz yanıyor, acımız büyük? dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ?Yüreğimiz yanıyor, acımız büyük? dedi.
Havutça, gazetemize yaptığı özel açıklamada, son bir ayda teröre 80´i aşkın şehit verdiğimizi, şehit sayısının her geçen gün arttığını vurgularken, şunları söyledi:
?Toplumda büyük bir gerginlik ve korku yaşanıyor. Şöyle bir düşünelim: Türkiye´de bugün akan kanın sorumlusu kim? 13 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? İstihbarat teşkilatları, İçişleri Bakanlığı kimin sorumluluğu ve emrinde? Hükümet, sorumluluktan kaçarak, suçu ve sorumluluğu başka yerlere yıkmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanının son açıklaması, insanı dehşete düşürüyor. PKK´nin, ?Açılım´ dedikleri süreçte güneydoğuya ciddi silah yığınağı yaptığını söylüyor. ?Açılım´ denilen bu süreci sen yönetmedin mi? Böylesine bir silah yığınağını görmediniz, fark etmediniz mi? Terörle mücadele veren silahlı kuvvetlerimizi Ergenekon, Balyoz adını verdiğiniz çeşitli kumpaslarla siz etkisiz duruma getirmediniz mi? Bu ülkenin genelkurmay başkanını terör lideri ilan ederek 4 yıl, siz, cezaevinde yatırmadınız mı??
CHP olarak PKK´yı her zaman bir terör örgütü olarak gördüklerini vurgulayan Havutça, şöyle konuştu:
?Terör, silah ve şiddet, hiçbir zaman bir hak arama yolu olamaz. Hukuksal bir çerçeveden sapmadan gerçekleştirilecek terörle mücadeleye her zaman destek vereceğiz. Ancak bu mücadele sırasında, demokrasiye ve yasalara bağlı Kürt vatandaşlarımızı potansiyel suçlu gibi görmemeliyiz. Yoksa bu iş, terör örgütüne yarar. En büyük endişem ise batı bölgelerimizde bir etnik çatışma yaşanmasıdır ki, bu durum hepimiz için felaket olur.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı