Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Erdek´teydi

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Erdek´teydi

Havutça hakkında Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, Erdek´e incelemelerde bulundu.
16 Nisan´da gerçekleşecek olan halk oylaması için vatandaşları bilgilendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Havutça, şunları söyledi:
?15 Temmuz´un kontrollü bir darbe girişimi olduğuna inanıyorum. Biz, Anayasa değişikliğine karşı değiliz ama çağdaş ve demokratik bir Anayasa değişikliğinden yanayız. Ama yapılmak istenen bu Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanına verilecek büyük yetkilerle adeta seçilmiş bir kral yetkisi verilmek isteniyor. Düşünün ki, bu Anayasa değişikliği gerçekleşirse 600 kişilik TBMM´ni Cumhurbaşkanı seçecek. Cumhurbaşkanı ayrıca 13 kişilik HSYK üyesinden 6´sını, 15 kişilik Anayasa Mahkemesi üyesinden 7´sini seçme hakkını elde edecek. Türkiye, seçilmiş bir krallıkla yönetilmeye doğru sürükleniyor. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Atatürk´e bile bu yetkiler verilmedi. 15 Temmuz´dan bu yana asıl darbeyi darbe girişimini kullanan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Böylece de tek adamlığını ilan etti. Bugün ülkemizde yargı yok, yargısal denetim yok, kimsenin hukuk güvenliği yok. Bu durumda ülkemize yabancı sermayenin gelmesi düşünülebilir mi? Vatandaşlarımızın, 16 Nisan´daki halk oylamasında bu Anayasaya ?hayır´ diyeceğine inanıyorum.?
HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI
Öte yandan, milletvekili Namık Havutça hakkında Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Havutça, konuyla ilgili olarak şu bilgiyi verdi:
?Bir süre önce, sosyal medyada, bazı kişiler hakkında, ?Hükümeti yıkma girişimi´ olduğu öne sürülerek soruşturmalar açılmıştı. Bunun üzerine ben de Balıkesir´de bir açıklama yaparak, soruşturma açılanlara destek vermek için, ?Kendimi ihbar ediyorum. Ben de bu hükümetin yıkılmasını istiyorum´ dedim. Bunun üzerine Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkımda soruşturma başlattı. Bu soruşturmadan mutluluk ve gurur duyuyorum. Çünkü, ülkemizi 15 yıldır yönetemeyen bu beceriksiz ve yeteneksiz iktidardan kurtulması için çalışmak benim hem en doğal hakkım, hem de muhalefet milletvekili olarak görevimdir.?

Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli