Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça:

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça:

?Kendi memuruna sadaka, Suriyelilere milyar dolar?

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça ?Suriyelilere milyarları harcayan hükümet kendi memuruna sadaka veriyor? dedi.
CHP Milletvekili Havutça, memur zammı pazarlığında hükümetin verdiği teklifi gülünç olarak niteledi.
Memur zammı pazarlığında hükümetin teklifini gülünç ve art niyetli olarak değerlendiren Havutça, hükümetin memura 3+3 oranındaki zam teklifine tepki gösterdi.
Havutça, memura 2018 yılında 3+3, 2019 yılında da 3+3 lük zam teklifinde bulunan hükümetin memurla resmen dalga geçtiğini belirtti.
Memura 3+3 zam teklifinde bulunan AKP iktidarı, Suriyelilere milyarlarca dolar harcamakta kendi memurumuza sadak vermektedir? diye konuşan Havutça, AKP´nin memura yönelik maaş politikası memurun maaşının yoksulluk sınırının altında tutmak olduğu net bir şekilde görülmektedir? dedi.
Havutça, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: ?Yaklaşık 5 milyon kişiyi doğrudan, 20 milyon kişiyi de dolaylı olarak etkileyen memur zammı pazarlığında hükümetin gülünç teklifi, art niyetlidir. En düşük memur maaşı yoksulluk sınırının 1400 lira altındadır. AKP´nin memuru açlık sınırının bile altına mahkûm etmesi zaruri ihtiyaçları zor karşılan 5 milyon kişiye ve dolaylı olarak 20 milyona vatandaşımıza darbe vurmaktadır. Memur düşünmeden atılan bu ekonomik adımlar sıkıntılı günler geçiren esnafımıza ise daha kötü bir şekilde yansıyacaktır. AKP´nin memuru direk, esnafını ve ekonomiyi dolaylı etkileyecek memur zammının real verileri göz önünde bulundurarak yapması daha gerçekçi olacaktır.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false