Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça:

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça:

?AKP muhabbet olsun diye milyar dolar harcıyor?

?Ne Kendi Hakkımı Nede Bu Milletin Hakkını Helal Ediyorum?
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 2017 yılı bütçesi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada çarpıcı iddialarda bulunarak, hükümeti sert dille eleştirdi.
Havutça ?2017 yılı bütçesinin ve bundan önceki diğer bütçelerin nerelere çarçur edildiğini, halktan toplanan vergilerin hangi ülkelere harcandığının bütün vatandaşların bilmesi gerek? dedi.
Havutça, yaptı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Vatandaşın fakirleştirildiği, ülkemizin doğal kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekildiği bu 14 yıllık AKP iktidarında; refahtan, huzurdan, adaletten, özgürlükten, demokrasiden söz etmek mümkün değildir? dedi.
Havutça, bir hükümet yetkilisi konuşmasında vatandaştan toplanan vergilerin adını bile duymadığımız ülkelere nasıl harcandığını şu ifadelerle anlatıyor; ?2003 yılında birçok ülkeye 85 milyon dolar resmî kalkınma yardımı yapan Türkiye´nin, 2014 yılındaki resmî kalkınma yardımları 3 milyar 591 milyon dolara ulaşmıştır. Bu yardımlar sayesinde Türk milletine büyük bir sempati, muhabbet olmaktadır.? diyor AKP´li yetkili. Hükümet muhabbet olsun diye milyar dolar harcıyor. Dünyanın öbür ucundaki ülkelere milyar dolarlar harcıyoruz. Neden? İlişkilerimiz, muhabbetimiz artsın diye. Adını bile bilmediğimiz Afrika ülkeleriyle İlişkilerimiz muhabbetimiz artsın diye işçinin, emeklinin, köylünün, memurun alın terini toplayıp bu ülkelere veren, pervasızca dağıtan bu iktidara ne kendi hakkımı nede bu milletin hakkını helal ediyorum. Adama sormazlar mı; yanı başımızdaki komşularımızla milyar dolarlık ticaretimize ne oldu, o yakın ilişkilerimize ne oldu diye? Hükümet yetkilileri kürsüye çıkıp; Ülkenin 81 ilindeki 78 milyon vatandaşından topladıkları vergileri nerelere harcadıklarını burada rahat rahat anlatıyor. Yok efendim, dünyanın en ücra 52 ülkesine milyarlarca dolar yardım yapıyoruz, yok efendim 3 milyon mülteciye 30 milyar dolar harcadık harcıyoruz? diyorlar. Güney Afrika ülkelerine yardımlar yapılıyor. Amerika´daki yerlilere bile para yardımları yapılıyor. Örtülü ödenekten milyar dolarlar harcandığını, harcanmaya da devam ettiğini biliyoruz. Peki; Madem bu ülkelere hibe edecek milyarlarca dolarlarımız vardı, Madem Suriyeliler için harcayacak milyarlarca dolarlarımız vardı! Madem Afrika Ülkelerine harcayacak milyarlarca dolarımız vardı. Madem Amerikalı yerlilere bile harcayacak paramız vardı. Neden ülkemizdeki işçiyi, emekliyi, asgari ücretliyi açlığa mahkûm ettiniz? Neden ülkemizdeki önemli kurum ve kuruluşları özelleştirdiniz? Neden on binlerce işçiyi çalışanı işsiz bıraktınız? İşte bu soruların cevabına vermeyen AKP İktidarı; Cumhuriyetin 80 yıllık kazanımlarını 14 yılda talan etti! Peki bu harcanan paralar bu ülkenin vatandaşlarının değil mi? Bizim ülkemizde yardıma ihtiyaç olan, çiftçi, köylü, esnaf, işçi yok mu? Maalesef, kendi halkının alın terini bu kadar pervasızca harcayan bir hükümet daha bu ülkenin başına gelmedi, Ne yazık ki, bu harcanan paraların hesabını vermeyen bir hükümetle, bir iktidarla karşı karşıyayız. Ne Sayıştay denetimlerinin Meclise gelmesine izin veriyor, nede bu harcanan milyar dolarların hesabını veriyor. Hükümetin en iyi yaptığı şey; vatandaşın, emeklinin, asgari ücretlinin, köylünün, çiftçinin, esnafın, memurun üzerine daha fazla vergi yükü bindirmek, halkı fakirleştirmek, bunu da AKP İktidarı değil; faiz lobisi, dış güçler, üst akıl yaptı demek?? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli