Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Milletvekili Akın, yerel basına acil destek istedi

Milletvekili Akın, yerel basına acil destek istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, korona virüs salgınının bütün sektörler gibi yerel basını da derinden etkilediği söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, korona virüs salgınının bütün sektörler gibi yerel basını da derinden etkilediği söyledi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yerel basının da korona virüs salgınından etkilendiğini belirterek, yerel basına destek verilmesini talep etti.
Basın İlan Kurumu´nun bir takım önlemler aldığını, ancak bu önlemlerde bazı aksaklıklar olduğu gibi ayırımcılık yapıldığını söyleyen CHP Milletvekili Akın, ?Basın, halkın gözü kulağı. Kimseyi kimseden ayırmadan, gereken tüm tedbirleri almalı ve yapılan yardımlardan alınan önlemlerden herkes yararlandırılmalı.? dedi.
Yerel basının Basın İlan Kurumu´ndan aldığı para yardımlarında ayrımcılık yapıldığı konusunda kendisine şikayetler geldiğini dile getiren Akın, ?Yerel gazeteler, gazeteciler Basın İlan Kurumu´ndan ayrım yapılmadan bu zor dönemde para yardımı alabilmeliler? diye konuştu.
Korona virüs salgını nedeniyle yerel gazetelerin aboneleri olan bir çok işyerinin geçici olarak kapatıldığına dikkat çeken Akın, bu süreçte başta gazete kağıdı olmak üzere sarf malzemeleri temininin kolaylaştırılması gerektiğinin altını çizdi.
Sokakta görev yapan basın çalışanlarının da korona virüse maruz kalmadan görevlerini yapmalarının sağlanmasının zorunluluğuna işaret eden Akın, ?Bu konuda tüm yetkililer yerel gazetelerin, basın emekçilerinin taleplerine yanıt verecek önlemleri almalı. Ekonomik tedbirlerin de içinde bulunduğu alınmış önlemler basın emekçilerinin talepleri doğrultusunda genişletilerek ayrımcılık yapılmadan uygulanmalıdır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı