Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Balıkesir Milletvekili Akın: ?Zeytinde maliyet yüksek, kârlılık az?

CHP Balıkesir Milletvekili Akın: ?Zeytinde maliyet yüksek, kârlılık az?

Zeytin üreticileri ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın...

Zeytin üreticileri ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ülkemizde, zeytin üretiminde yedinci sırada bulunan Balıkesir´de, 11 milyonun üzerinde zeytin ağacı olduğuna dikkati çekti. Zeytin üreticilerinin sorunlarının ele alındığı 60 sorudan oluşan bir önergeyi TBMM Başkanlığına verdiğini belirten Akın, Balıkesir´in de önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olduğuna işaret ederken, şunları söyledi:
?Ülkemizin çok önemli bir nüfusu zeytin üretimiyle uğraşıyor. İklim ve toprak yapımız, çok farklı bölgelerimizde zeytin üretimine olanak sağlıyor. Ancak hâlâ geleneksel şekilde zeytin üretimi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu koşullarda zeytin verimi düşük, maliyet yüksek, kârlılık az oluyor. Balıkesir´de 11 milyonun üzerinde zeytin ağacımız var. Zeytinliklerimiz, Balıkesir´de 82.227 hektarlık alanı kapsıyor. Yani, Balıkesir´imiz için zeytin, çok önemli bir ürün. İspanya ve İtalya gibi zeytin üreticisi ülkelerle rekabet edebilmemiz için, zeytincilikle uğraşan halkımızın gelir ve refahını yükseltebilmemizin yolu, modern zeytinciliğe geçmemize bağlıdır. Bu nedenle konunun, mecliste ve ilgili kurumlarda takipçisi olacağım. Zeytin üreticilerimiz ve zeytin üretici örgütlerimizle dayanışma içinde üzerime düşecek her görevi yerine getirmeye hazırım.?
Bandırma´ya bağlı Şirinçavuş Mahallesi´nde yapılmak istenen termik santral konusunda da düşüncelerini açıklayan Akın, ?Zeytinliklerimizi, tarihi ve sit alanlarımızı, havamızı, suyumuzu talan edip, çevreye zarar vererek enerji üretimi yapılmaz? dedi.
Erdek merkez ve kırsal mahalleleri ile Kapıdağ dahil ilçemiz sınırları içinde 1 milyonun üzerinde zeytin ağacı bulunuyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı