Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Balıkesir Milletvekili Akın Göçmen kaçakçılığı sorununa el attı

CHP Balıkesir Milletvekili Akın  Göçmen kaçakçılığı sorununa el attı

Balıkesir´deki göçmen kaçakçılığı sorunu nihayet TBMM gündemine girdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´in göçmen kaçakçılığında merkez olma özelliğinin sona erdirilmesi için, ?Türkiye sınırları içerisinde devam eden kaçak göçmen sorununun bitirilmesine yönelik Bakanlığınızca çalışmalar yapılmakta mıdır? Çalışma yapılıyorsa hangi detayları içermektedir ve ne aşamadadır?? sorularına cevap aradı.
Balıkesir´in göçmen kaçaklığında merkez konumuna dönüşmesi sorununu meclisin gündemine taşıyan Akın, konuya ilişkin TBMM Başkanlığı´na, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk´ün yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, özellikle Ayvalık ilçesinde Haziran 2015 tarihinden bu yana düzenlenen operasyonlarda yüzlerce kaçak göçmenin dış ülkelere gitme hazırlığında iken yakalandığına dikkati çekti.
Kaçak göçmenlerin ülkelerinden başlattıkları umut yolculuklarında paralarından bazen de canlarından olduklarını ifade eden Akın, ?Bu insanlara vaatte bulunarak hem umutlarını hem de paralarını çalan umut tacirlerine yönelik daha sert tedbirler alınması gerektiğini ifade eden Akın, ?Ülkenin turizm açısından önde gelen kentlerinden olan Balıkesir´de kaçak göçmen probleminin bir an önce çözülmesi gerekiyor? dedi.
Akın, önergesinde şu sorulara yer verdi: ?Ülkemizde 2003-2014 döneminde yıllar itibarıyla yakalanan kaçak göçmen sayısı nedir? Balıkesir´de 2003-2014 döneminde yıllar itibarıyla yakalanan kaçak göçmen sayısı nedir? Balıkesir´in göçmen kaçaklığında merkez olma özelliğinin sona erdirilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? Ülkemizde 2003-2014 döneminde yıllar itibarıyla karasularımızdan dış ülkelere geçiş yaparken kaç kaçak göçmen hayatını kaybetmiştir? Kaçak göçmenlerin paralarını alarak umut tacirliği yapanlara ilişkin ne gibi bir cezai işlem uygulanmaktadır? Umut tacirlerine yönelik cezaların caydırıcı hale getirilmesine yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır? Türkiye sınırları içerisinde devam eden kaçak göçmen sorununun bitirilmesine yönelik Bakanlığınızca bir çalışma yapılmakta mıdır? Çalışma yapılıyorsa hangi detayları içermektedir ve ne aşamadadır??
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı