Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Balıkesir Milletvekili Akın:

CHP Balıkesir Milletvekili Akın:

?Kamu Bankaları, FETÖ´cü gazete ve TV´ kanallarına ne kadar reklam parası ödedi??

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Başbakan Binali Yıldırım´a Bakanlıklar, bağlı kuruluşlar ile ilgili kuruluşların verdikleri ilan ve reklamlar konusunu sordu.
CHP Milletvekili Akın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ?Kamu kuruluşları, kamu bankaları önemli miktarlarda ilan ve reklam harcaması yapıyor. Hükümetin bu harcamaları yaparken kendilerine yakın olan basın yayın organlarını tercih ettiğine ilişkin gözlemlerimiz var. Muhalif basın ilan ve reklam verilmeyerek cezalandırılıyor. Bu kaynaklar kimsenin özel kaynakları değil. Kamu kaynakları. O yüzden bu harcamalar hakkaniyete uygun olarak yapılmalı bir kuralı, kriteri olmalı. Bu konuda keyfi davranışlar kabul edilemez. Kendilerine yakın olan, olmayan diye basın ayrıştırılamaz. Özellikle Cumhuriyet, Sözcü ve Birgün gazetelerine ilan ve reklam verilmesinin kısıtlandığı, hatta diğer ilan ve reklam verenlerin bile engellenmek istendiğine ilişkin tespitlerimiz var. Tek sesli bir Türkiye yaratılmak isteniyor. Özellikle işi sadece gazetecilik olan gazeteler için bu ilan, reklam konusu büyük önem taşıyor.? dedi.
Akın´ın Başbakan Binali Yıldırım´ın yanıtlandırması istemiyle verdiği soru önergesi şu şekilde; ?Bakanlıklar ve bağlı kuruluşlar ile yerel yönetim kuruluşlarının ilan ve reklamlarının hangi basın yayın organlarına verileceğine ilişkin hükümetinizin bir yönlendirmesi olduğu, partinize yakın olduğu bilinen basın yayın organlarına ilan ve reklamların verilmesi yönünde talimat verildiği iddiaları doğru mudur? Bakanlılar ve bağlı kuruluşlar ile ilgili kuruluşlar 2015 ve 2016 yıllarında toplam ne kadar ilan ve reklam harcaması yapmışlardır? İlan ve reklam harcaması olarak hangi basın yayın kuruluşlarına hangi miktarlarda ödeme yapmışlardır? Cumhuriyet, Sözcü ve Birgün gazetelerine kamu kurum ve kuruluşlarının ilan ve reklam vermemesi yönünde bir talimatınız olmuş mudur? İlan ve reklam verilecek basın yayın kuruluşları belirlenirken hangi kriterler değerlendirilmektedir? Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank´ın 2002-2016 yıllarındaki reklam harcaması miktarları ayrı ayrı nedir? Bu bankaların AKP olarak iktidara geldiğiniz 2002 yılından bugüne kadar FETÖ ile iltisaklı olduğu için kapatılan basın yayın kuruluşlarına toplam olarak ödediği ilan ve reklam bedeli nedir? Kamu kurum ve kuruluşlarının reklam harcamalarında hakkaniyetli bir şekilde davranmasını sağlamak; bazı basın yayın organlarının korunup kollanmasının, bazılarının ise bu yolla cezalandırılıyor olmasının önlenmesi amacıyla bir çalışma yapılmakta mıdır??
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Milletvekili Akın
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli