Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP Aday adayı Değirmenci:

CHP Aday adayı Değirmenci:

Sarı seçimler öncesinde kadroları şişiriyor

CHP´den Erdek Belediye Başkanı aday adayı Av. Yüksel Değirmenci, kendisi gibi CHP´li olan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın yaklaşan yerel seçimler öncesinde belediye kadrolarını şişirdiğini iddia etti.
Av. Değirmenci, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde mevcut yerel yönetimin işçi alımlarıyla belediye kadrolarını şişirdiğini öne sürüp tepki gösterdi.
Bu durumun Erdek Belediyesi´nin bozuk olan mali yapısını daha da zora sokacağını ifade eden Av. Değirmenci, ?Bugün itibariyle Erdek Belediye Başkanlığı´nın borcu 300 milyon liradır. Yeni işçi alımlarıyla bu miktar daha da artacaktır. 15 aydan beri işçisine maaş veremeyen bir belediye başkanının siyasi kaygılarla yeni işçi alımları yapması etik değildir. 

Bu Erdek´e yapılan en büyük kötülüktür. Kendisinden sonra geleceğini düşündüğü kişiyi zora sokmaktır.? dedi.
Önce aday gösterilip ardından seçilmesi halinde, Kasım 2018´den sonra belediye bünyesine alınan işçi alımlarını mercek altına alacaklarının altını çizen Değirmenci ?Erdek Belediyesi hiç kimsenin siyasi kaygılarla hareket edebileceği bir alan değildir. 15 aydan beri çalışanına maaş ödemeyen bir belediye başkanının yaklaşan yerel seçimler öncesinde yeni işçi alımları yapması Erdek´e yapılacak en büyük kötülüktür. Dönemimizde işçi alımlarının liyakata ve hakkaniyet çerçevesinde yapılacaktır.? açıklamasında bulundu.
Kendisinin Belediye Başkanı olduğu takdirde, çalışanların maaşlarının zamanında ödeneceği sözü veren Av. Değirmenci, belediye personelinin 15 aylık alacaklarının ise belirli bir ödeme planı içerisinde yapılacağını dile getirdi.
Belediyeye ait gayrimenkulleri satarak borçları ödeyecek
Kasım 2018 öncesinde işe alınan çalışanların iş akitlerinin sonlandırılması gibi bir programlarının olmadığını vurgulayan Av. Değirmenci ?İşten çıkartmak bizim yöntemimiz değildir. Ancak şişirilmiş kadrolar varsa, verimli bir çalışma ortamı yoksa o arkadaşlarımıza daha rasyonel ve verimli ortamlar sağlayacağız. Çünkü kaynaklar Erdek´in kaynaklarıdır. Bana 300 milyon üzerindeki borcu nasıl kapatacaksın? diye soruyorlar. Belediyenin 500´e yakın gayri mülkü var. Bunlar üzerindeki ipotekleri kaldırarak ihale yöntemiyle satışa çıkartacağız. Buradan elde edilen gelirlerle hem yatırım yapacağız hem de çalışanlarımızın maaş alacaklarını ödeyeceğiz. Bu konuda hukuk büromuz bedelsiz hukuk desteği verecektir.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Aday adayı Değirmenci
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli