Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Çevrecilerden temizlik operasyonu

Çevrecilerden temizlik operasyonu

Ayvalık'ta Haydi Yapalım!” sloganı ile temizlik kampanyası düzenlendi.

Ayvalık'ta Haydi Yapalım!” sloganı ile temizlik kampanyası düzenlendi.
Temizlik kampanyasına Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'de katılarak çevrecilerle birlikte Cunda Adası Pateriça kıyılarını temizledi.
2008 yılında, küçük bir Kuzey Avrupa ülkesi olan Estonya`da başlayan Let`s Do İt! çevre temizliği hareketi Ayvalık'ta da Pateriça beton iskele ile birinci köy arasında kalan bölgede gerçekleştirildi.
Sahilde bir saati aşkın temizlik yapan Başkan Gençer 3 torba çöp topladı. Tamamı yaklaşık 5 saat süren etkinlikte sahilden ve denizin içinden toplam 3 kamyon çöp toplandı.
Hiçbir atığın çöp olmadığının altını çizen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer şunları söyledi: Sivil toplum kuruluşlarıyla, Ayvalık halkıyla Ayvalık'ın incisi Tabiat Parklarının Pateriça bölgesindeyiz. Buradan birinci köye kadar kıyı temizliği yapıyoruz. Kırık camlar, petler doğada kolay kolay erimiyor doğaya büyük zarar veriyor. Yangın tehlikesi yaratıyor ya da hayvanlara zarar veriyor yiyecek zannettikleri için. Ya da çevre kirliliği yaratıyor doğal olarak bunları hep beraber topluyoruz. Buradaki kampanyada amaç bir de mesaj vermek. İnsanlar elindeki çöpü doğaya atarken bunu bir kere daha düşünmesini sağlamak. Çünkü çok hor kullanıyoruz çevreyi. Hiçbir çöp atık değildir aslında. Geri dönüşümle kazanıldığı için bu atıkları toplayarak doğaya yarar sağlıyoruz.”
Ayvalık Belediyesi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ayvalık Tabiat Platformu ve Let's Do İt Akdeniz tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte, çevreciler tarafından toplanan 3 kamyon çöp Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü araçları ile alınarak ayrıştırma merkezine götürüldü.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli