Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çevre ve Orman Bakanı Manyasta

Çevre ve Orman Bakanı Manyasta

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Manyas ziyaretinde Manyas Ovası Sağ Sahil Sulama Tesislerinin temel atma törenine katıldı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Manyas ziyaretinde "Manyas Ovası Sağ Sahil Sulama Tesislerinin" temel atma törenine katıldı. Manyas 2.Merhale projesi Manyas Ovası sağ sahil sulama projesinin temeli Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu tarafından atıldı. Manyas Kocaçay üzerinde inşa edilen Manyas Barajı sağ sahil sulama inşaatı 1440 iş gününde tamamlanacağı ve 10.821 hektar tarım alanının sulanmasında yararlanılacağı belirtildi. Sağ sahil sulaması inşaatı temel atma töreni nedeni ile Manyas DSİ bahçesinde düzenlenen törende ilk konuşmayı DSİ Genel Müdür Vekili Akif Özkaldı yaptı. Özkaldı projenin bitirilmesi halinde Manyas çiftçisinin yılık gelirinin 43.000 TL olacağını söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A.Edip Uğur, projenin tamamlanması ile Manyas Ovasının bereketleneceğini ve çiftçinin yüzünün güleceğini söyledi. Uğur en kısa zamanda sağ sahil sulama projesi ihalesinin yapılacağını ve Bakanlar Kurulu kararı sonrası ise toplulaştırma ihalesinin gerçekleştirileceğini belirtti.
Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, dün gece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan`dan döndüklerini ve kendisinin selamlarını getirdiği söyledi.
AK Parti iktidarının 7 yıl içerisinde her alanda Balıkesir`de yatırım atağı gerçekleştirdiğini aktaran Eroğlu, "Hükümetimiz Balıkesir`e ayrı bir önem vermektedir. Biz iktidara geldiğimizde Balıkesir köy halindeydi. 2003 yılından beri çocuklarımızın kitaplarını sıralarına koyuyoruz.TOKİ Balıkesir`de 9 proje ile 3082 konut un %90 `ını bitirdi. Köydes kapsamında köylerimize 70 milyar TL aktardık."dedi.

Bakanlığının zamanla yarıştığını, temeli atılan ve %10`larda kalan baraj ve sulama projelerini iktidarları döneminde tamamladıklarını söyleyen Eroğlu, Balıkesir`imiz de  15.310 hektar alanda 1.373 bin fidanı toprakla buluşturduk. Belediye ve kamu kurumlarına istedikleri takdirde ücretsiz fidan vereceğiz.Yatırımlar anlatmakla bitmiyor, şeklinde konuşan Bakan Eroğlu daha sonra sol sahil sulama ihalesini alan yüklenici firma Özkar inşaatın sahibini platforma çağırarak işin erken bitirilmesi sözünü aldı. 13 Eylül 2010 işe başlama  tarihli ve 83.758.473 TL ihale bedelli Manyas Ovası sağ sahil sulama inşaatının temeli Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  A.Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili M.Cemal Öztaylan, Balıkesir Valisi Yılmaz Aslan `ın katılımı ile butonlara basılarak atıldı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu temel atma töreni sonrası DSİ bahçesinde çam fidanı dikti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli