Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Çevre mi? O da ne? Mendirek, Aşağıyapıcıdaki doğal plajı hançerledi

Çevre mi? O da ne? Mendirek, Aşağıyapıcıdaki doğal plajı hançerledi

İlçemize bağlı Aşağıyapıcı Köyüne, Bandırma Liman Müdürlüğü tarafından yaptırılan mendirek, köyün tek doğal plâjını katletti. Mendireğin yapılmasının ardından kirlenen deniz bir anda yosun tutarken, yıllardır köyün tek denize giriş ...

İlçemize bağlı Aşağıyapıcı Köyü`ne, Bandırma Liman Müdürlüğü tarafından yaptırılan mendirek, köyün tek doğal plâjını katletti. Mendireğin yapılmasının ardından kirlenen deniz bir anda yosun tutarken, yıllardır köyün tek denize giriş noktası olan doğal plâjın da koku ve pislikten tükenmesine yol açtı.
50 yıldan beri bu bölgeden denize girdiklerini vurgulayan bölge sâkinlerinden Dr. Emel Ozar, inşaat mühendisi Yurdaer Ozar, Enerji Uzmanı Ayşe Vanlıoğlu ve diğer yazlıkçılar, "Durumu, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`a ilettik. 
Sayın Kaymakamımız, konunun doğrudan kendisini ilgilendirmediğini, ancak durumu yetkililere ileteceğini söyledi. Şikâyetimizi ayrıca Bandırma Belediye Başkanlığına da ilettik. Ancak sonuç alamadık" dediler.
Mendirek yapılmasına karar verilen köylerinde aslında sadece üç balıkçı motoru bulunduğunu öne süren Aşağıyapıcı`da yaşayan vatandaşlar ve yazlıkçılar, " Mendirek yapılana dek tertemiz olan bu koydaki denizin kayalıklarından midye bile çıkarılırdı. Şimdi ayağınızı bile sokamıyorsunuz. Çevre kirliliği, yeni bir doğa faciasına yol açarken, ne yazık ki yine herkes seyretmekten başka bir şey yapmıyor" diye konuştular. 
Aşağıyapıcı sâkinleri, aylar önce aynı koya Bandırma`dan getirilip bırakılan batık balıkçı motorunun da çürüyüp, denize ayrı bir kirlilik verdiğine de dikkat çektiler.
Köydeki gençler ise bir zamanlar neşe içinde girdikleri denizi, artık kıyısında oturup, seyretmek zorunda kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirttiler.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı