Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Çevre ve doğaya duyarlı vatandaş Mehmet Bozkurt, yıllardır atık pilleri toplayıp yetkililere teslim ediyor

Çevre ve doğaya duyarlı vatandaş Mehmet Bozkurt, yıllardır atık pilleri toplayıp yetkililere teslim ediyor

Bandırmalı Mehmet Bozkurt, topladığı 10 kilo dolayındaki atık pilleri Bandırma Belediyesi´ne teslim etti. Pilleri, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur´a teslim eden 79 yaşındaki Bozkurt, yıllardır atık pilleri toplayarak, doğaya zarar vermemesi

?Daha ilkokul yıllarımda, öğretmenlerimden, atık pillerin doğaya zararlarını dinlemiştim. Bu pillerin, yeraltı sularına karışarak, insan sağlığına zarar verdiğini öğrenmiştim. O dönemden bu yana konuya çok duyarlıyım. Yıllardır, kullandığım atık pilleri doğaya atmadığım gibi, sokakta atılmış durumda bulunan pilleri de, bir peçete ile toplayıp, başta belediye olmak üzere ilgili yerlere veriyorum.?
Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur da, duyarlı davranışı nedeniyle Bozkurt´a teşekkür edip kutlarken, şöyle konuştu:
?Belediye olarak çevreye ve doğaya büyük önem veriyoruz. Çevre Denetim Birimimiz de bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Bu konuda kampanyalar düzenliyoruz. Örneğin, mavi kapak toplama kampanyamızdan elde edilen gelirin, engelli vatandaşlara alınan akülü araçlara katkısı oluyor. Yine, kırım camları toplayarak, geri dönüşüme kazandırıyoruz. Atık yağ toplama kampanyamızda, beş kilo atık yağ getiren her vatandaşa, bir kilo ayçiçeği yağı armağan ediyoruz. Atık pillerin doğaya zarar verdiği tartışılmaz bir gerçek. Bilim adamları, doğanın, bir atık pili ancak yedi yüz-bin yıl arasında yok ettiğini belirtiyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın, atık pillerini doğaya atmamaları büyük önem taşıyor.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli