Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Çevre dostu belediyeler arasına 3 belediye daha katıldı

Çevre dostu belediyeler arasına 3 belediye daha katıldı

Çevre konusunda faaliyet gösteren ve merkezi Balıkesir-Edremit´te bulunan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği´nin 2017 yılı 2.Olağan Meclis Toplantısı Kuşadası İlçesinde yapıldı

Çevre konusunda faaliyet gösteren ve merkezi Balıkesir-Edremit´te bulunan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği´nin 2017 yılı 2.Olağan Meclis Toplantısı Kuşadası İlçesinde yapıldı
Meclis toplantısında çevre dostu üç belediyenin daha üyelik başvurusunun oy birliği ile kabul edilmesi ile Birliğin üye sayısı 29´a yükselmiş oldu.
2018 yılı çalışma programı ile 2018 mali yılı bütçesinin de oybirliği ile onaylandığı meclis toplantısında, söz alan üye Belediye Başkanları ülke genelinde ve kendi yörelerindeki çevre sorunlarını dile getirerek, birlik çatısı altında güç birliği oluşturulmasının yararına değindiler.
Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu, yaptığı açılış konuşmasında; Bugün burada daha yeşil kentler için yeniden birlikteyiz. Daha temiz bir çevre için buradayız. Birliğimizin misyon ve vizyonu doğrudan çevre olan tek Çevre Belediyeler Birliği´dir. Birliğimiz, 2014 yılında Büyükşehir yapılanması sonucunda kapanan üye belediyelerimiz nedeni ile üye belediye sayısı 12´ye kadar düşmüş ve önemli ölçüde güç kaybetmişti. Ancak 30 Nisan 2016 tarihinde adını Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği olarak değiştirerek çalışma alanını genişleten birliğimiz hızla büyümekte ve güçlenmektedir. 30 Nisan 2016 tarihinde sadece 12 olan üye belediye sayımız, geçen 18 ay içinde 17 yeni üye kazanımı ile bugün itibariyle 29 belediyeye ulaşmıştır. Bu tarihten önce sadece üç ilde örgütlenmiş olan birliğimiz, bugün itibariyle Ege ve Marmara Bölgelerimizden 10 ilimize yayılmış bulunmaktadır. Önümüzdeki aylarda aramıza yeni belediye katılımları sürecek ve birliğimiz daha da güçlenecektir.? dedi.
Ev sahibi Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı´nında bir konuşma yaptığı toplantıda, Birlik dönemsel çalışmaları slayt şeklinde meclisin bilgisine sunuldu.
Ayrıca Birliğe yeni katılan Tekirdağ Saray ve Hayrabolu belediyeleri ile Yalova Subaşı Belediyes´inin tanıtımı yapıldı ve yeni üye belediye başkanlarına plaket ve üyelik beratları sunuldu.
Meclis toplantısından sonra ?Etkili İletişim ve Liderlik´ konulu bir söyleşinin yer aldığı etkinlik programından sonra Kuşadası´nda konaklayan Üye Belediye Başkanları ve Meclis üyeleri için 26 Kasım 2017 Pazar günü Kuşadası Belediyesi ev sahipliğinde Kuşadası tanıtım gezisi düzenlendi. Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı