Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Cengiz, Tercih Danışma Merkezlerini ziyaret etti

Cengiz, Tercih Danışma Merkezlerini ziyaret etti

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Tercih danışma Merkezlerini dolaştı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Tercih danışma Merkezlerini dolaştı.
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 6-16 Temmuz arasında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde ?Tercih Danışmanlığı? hizmeti 20 ilçemizdeki 41 farklı merkez okulda, Karesi, Bandırma ile Edremit Rehberlik Araştırma Merkezlerinin koordinatörlüğünde yürütülüyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Fahri Acar, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercüment Kutlu ile birlikte ilimiz Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde yürütülen Altıeylül Ortaokulu Tercih Danışmanlığı Merkezi ve Plevne Ortaokulu Tercih Danışmanlığı Merkezi´ne 9 Temmuz 2015 Perşembe günü bir ziyarette bulunarak öğrenci ve velilere dönük ?Tercih Danışmanlığı? hizmeti hakkında incelemelerde bulundu.
Cengiz, Altıeylül Ortaokulunda
Cengiz ve beraberindekiler ilk olarak Altıeylül Ortaokulu´na ziyarette bulundu.
Burada İl Milli Eğitim Müdürü, Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Şenol Yılmaz, Altıeylül Ortaokulu Müdürü Orhan Aydın karşıladı.
Altıeylül Ortaokulu, Yunus Emre Ortaokulu, Kuva-yi Milliye Ortaokulu, Yıldız 75. Yıl Ortaokulu, Karamanlar Ortaokulu, Ortamandıra Şehit Gürel Alagöz Ortaokulu, Akçakaya Şehit Mehmet Eren Ortaokulu, Konakpınar Şehit Jandarma Başçavuş Erbu Serpan Ortaokulu öğrenci ve velilerine yönelik ?Tercih Danışmanlığı? hizmeti yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında Tercih Danışmanları Fatih Gündoğan, Fatih Toprak, Seda Özge Erkul, Ali Ercan Ürün, Orhan Aydın, Ülkü Şahin ile bilgi alışverişinde bulunularak öğrenci ve velilerle bir süre sohbet etti. ?Tercih Danışmanlığı?nın önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Cengiz: ?Ortak sınavlarda başarılıyız?
Cengiz, ?Tercih Danışmanlığı? için gelen öğrencilerden puanları ve gitmek istedikleri okulları, velilerden ise bu süreç ile ilgili düşünceleri hakkında bilgi aldı. Balıkesir´deki okulların eğitim öğretimde oldukça başarılı olduklarını dile getirerek öğrencilerin Balıkesir´deki il ve ilçelerindeki okulları tercih etmelerinin yararlı olacağını belirtti. Bu yıl ortak sınavlardaki başarı oranının da bir önceki yıla göre yükseldiğini sözlerine ekledi.
Cengiz, Plevne Ortaokulunda
Cengiz, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Fahri Acar, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercüment Kutlu Altıeylül Ortaokulu´nu ziyaretlerinin ardından Plevne Ortaokulu´nu ziyaret etti.
Burada Plevne Ortaokulu´nda Mehmetçik Ortaokulu, General Kemal Ortaokulu, Pamukçu Ortaokulu, Aslıhantepecik Ortaokulu ve Plevne Ortaokulu öğrenci ve velilerine yönelik ?Tercih Danışmanlığı? hizmeti yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında Tercih Danışmanları Ali Hikmet Yakan, Aybike Ercan, Özge Karakaya, Hüseyin Başkurt, Yüksel Özakça ile bilgi alışverişinde bulunularak öğrenci ve velilerle bir süre sohbet etti.

Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı