Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çeltikçi´ye 100 bin solucan geldi

Çeltikçi´ye 100 bin solucan geldi

Erdek Belediyesi´nin, ilçeye bağlı Çeltikçi kırsal mahallesinde kurduğu solucan gübresi tesisi için 100 bin solucan geldi.

Erdek Belediyesi´nin, ilçeye bağlı Çeltikçi kırsal mahallesinde kurduğu solucan gübresi tesisi için 100 bin solucan geldi.
Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, gelen solucanların ?Kırmızı Kaliforniya cinsi? olduğunu belirttiler.
Tesisin, 1500 dekarlık alanda kurulacak ?Çiftçi Eğitim Merkezi? içinde bulunacağını vurgulayan yetkililer, solucanların beslenmeleri için önümüzdeki günlerde ve 22-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek ?Erdek Zamanı? festivali içinde, çay bahçelerinden sallama çay posaları, lokantalardan atıklar toplayacaklarını açıkladılar.
Bu arada, Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, ?Çöp değil, kompost-Erdek, çöpünü dönüştürüyor? başlıklı afişler bastırdı.
Afişlerde, gübre üretmek için solucanlara verilecek gıdalar, yeşil olan her şey, özellikle de yapraklı bitkiler, meyveler, sebzeler, kahve telvesi ve filtre kağıdı, sallama çay posası ve kağıdı, saman kağıt, siyah-beyaz gazete sayfaları , kalsiyum desteği için ufalanmış yumurta kabukları olarak belirtildi.
Solucanlara, narenciye-portakal, limon, mandalina, sivrisineği davet eden tereyağı ve ekmek ve hububat, tuz ve baharatlı gıdalar, koku yapan et, şeker ve işlenmiş gıda atıkları, asidiktir ve koku yapan sarımsak ve soğan verilmemesi gerektiğine dikkat çekildi.
TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇELTİKÇİ´YE TAŞINIYOR
Öte yandan, bugüne dek Erdek Belediyesi binasında görev yapan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü´nün yeni görev yeri de artık Çeltikçi Mahallesi´nde olacak.
Müdürlük, eski okul binasının bulunduğu alandaki yeni yerinde hizmet vererek, ?Çiftçi Eğitim Merkezi? konumunda çalışacak.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Çeltikçi solucan geldi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli