Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Çelik, kurşun çinko işletmesini ziyaret etti

Çelik, kurşun çinko işletmesini ziyaret etti

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, Balya’da faaliyet gösteren Eczacıbaşı/Esan Kurşun Çinko İşletmesi’ne ziyarette bulundu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, Balya’da faaliyet gösteren Eczacıbaşı/Esan Kurşun Çinko İşletmesi’ne ziyarette bulundu. 
Çelik, tesise gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada “13 yıldır bölgede hizmet veren Esan Balya Kurşun Çinko İşletmesi, ülkemizin en büyük ve en derin kurşun/çinko madenidir. 2021 yılında 180 milyon dolar ihracat yaparak ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlamıştır. Özellikle iş alanlarının kısıtlı olduğu bu bölgede Balya başta olmak üzere civar ilçelerden 1.600 kişiyi doğrudan istihdam etmektedir. Esan İşletmesi tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyemize ait olan ve Balya Belediyesi’nin kullanımındaki atık/çöp merkezlerinin rehabilitasyon çalışmasına başlanmış, doğa ile temas etmeyecek şekilde tasarlanmış katı atık aktarım istasyonu inşa edilerek Balya Belediyesi’nin ve Balyalı hemşerimizin hizmetine sunulmuştur, ayrıca çok programlı lisemizin içerisine yüksek standartlarda bir konferans salonu yapılmıştır. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapılan birbirinden değerli bu çalışmalardan dolayı işletmeye teşekkür ediyorum. Kanaatimce bu çizgiyi taçlandırmanın yolu, İvrindi’de henüz yeni açılan Madencilik Lisesi’nin devamı olarak bir Madencilik Yüksekokulu yapmaktan geçer. Bu eser de en çok Eczacıbaşı’na yakışır. Daha önce YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile bu konuda yazışmaların olduğunu biliyorum. Yerel siyaset olarak biz elimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi. 
Esan Balya Üretim Direktörü Bülent Paralı, yaptığı konuşmada “İşletmemizde yıllık 130.000 ton kurşun çinko konsantresi üreterek tamamını ihraç ediyoruz, üst düzey çevre bilinciyle hareket ediyoruz, yerel istihdam ve yerel ekonomiyi güçlendirme politikasını benimsiyoruz. Ayrıca Esan, en fazla kadın istihdamı sağlayan maden şirketi olduğu için ödül almış bir işletmedir. Bunu da gururla belirtmek isterim.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı