Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Çelebi Bandırma Limanı, otomotiv sektörüne de hizmet sunacak

Çelebi Bandırma Limanı, otomotiv sektörüne de hizmet sunacak

Çelebi Bandırma Limanı, gümrüklü saha depolarını otomotiv sektörünün hizmetine sunacak.

Çelebi Bandırma Limanı, gümrüklü saha depolarını otomotiv sektörünün hizmetine sunacak.
Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, tamamı gümrüklü saha olan geniş depolama olanaklarını, hızla gelişen otomotiv sanayisinin hizmetine sunmaya hazırlandıklarını, bu amaçla 30 dönüm sahayı depolamaya uygun duruma getirdiklerini açıkladı.
Hâlen, Bandırma Limanı´nın, 2 bin 973 metrelik alanda ve derinlikleri 6,0-11,50 metre arasında değişen 20 adet rıhtımı ile konteyner, dökme yük, genel yük, sıvı yük, proje yükü ve Ro-Ro gemilerine hizmet verdiğini belirten Ersoy, ?Limanımızın dökme yük ve genel yük elleçleme kapasitesi 11 milyon ton, sıvı yük elleçleme kapasitesi 1 milyon ton ve konteyner elleçleme kapasitesi 350 bin TEU´dur. Liman, tamamı gümrüklü 60 bin ton kapasiteli çelik siloları, 8 bin 500 metre kare yatay depoları ve açık depo sahalarıyla depolama konusunda da bölgenin en önemli limanıdır? dedi.
Yurt geneline uzanan demiryolu bağlantısı ile kombine taşımacılıkla limanda her çeşit yükün elleçlenebildiğine işaret eden Ersoy, ?2016´da altyapı rehabilitasyon yatırımlarıyla birlikte TCDD tarafından yürütülen tren-feri rıhtımının yapımı sürüyor. 2016 yılı sonunda yapımı tamamlanması planlanan proje ile ülkenin her yanından gelecek yük vagonlarının doğrudan gemiye yüklenmesi yapılacak ve buradan da Tekirdağ´a geçerek, uluslararası demiryolu bağlantısı sağlanacak? diye konuştu.
Ersoy, 2010 yılında, TCDD tarafından Çelebi Holding´e devredilen Bandırma Limanı´na, özelleşmesinden bu yana 50 milyon dolar değerinde makine, ekipman ve altyapı rehabilitasyon yatırımı yapıldığını vurgularken, ?Hâlen limanımızın 11 milyon tonluk yük elleçleme, 300.000 TEU´luk konteyner elleçleme kapasitesi bulunuyor. Saha betonlamaları, liman içi yollar ve viyadük çalışmaları da yapılan limanımız, Güney Marmara´nın en modern limanı durumuna geldi? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli