Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy:

Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy:

?Bandırma öncelikle bir liman kentidir?

Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin(BGC) konuğu oldu. Ersoy, limanın son durumu, yeni yatırımları ve Bandırma için önemi hakkında bilgiler verip, değerlendirmelerde bulundu.
Limanın, 2010 yılında devletten 36 yıllığına kiralandığını belirten Ersoy, şunları söyledi:
?Bandırma, ne sanayi, ne de üretim kenti konumundadır. Bandırma öncelikle liman kentidir. Çünkü liman olmasa, bu sanayi malları ve ürünlerin çeşitli kentlere ulaşması ve bu sanayi tesisleri için ithal malların gelmesi imkansızdır. Limanımız, ülkemizin en önemli ilk 7 limanı arasında yer almaktadır. 20 rıhtımı bulunmaktadır. Bunlardan 11-12´sinde operasyon yapılmaktadır. Çok gerekli olduğu takdirde 18 rıhtımda bile operasyon yapabiliriz. Rıhtım uzunluğumuz 2973 metredir. Limanımız işlemlerinin yüzde 70-75´lik yükünü ithal ürünleri çekmektedir. Kalan bölümü ise ihracat ürünleri ve Kabotaj oluşturmaktadır. 2018 yılındaki işlem hacmimiz 4 milyon tondu. Bu yıl sonunda bu hacmin 4 milyon 800 bin tona ulaşmasını bekliyoruz.?
Limanlarında taşeron işçi çalıştırmadıklarını, 320 dolayındaki tüm personellerinin kendilerine ait olduğunun altını çizen Ersoy, ?Limanımız özellikle ithal ürün ağırlıklı çalışıyor. Aynı zamanda en iyi proje limanları arasındayız. Bu arada dökme yükü alanında da iddialıyız? dedi.
Mükelleflerine en kısa sürede hizmet vermeye çalıştıklarına işaret eden Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, ayrıca Güney-Kuzey Marmara arasındaki Ro-Ro ulaşım hizmetini de yerine getirdiklerini belirti.
?Limanı olmasa Bandırma da olmaz. Limansız bir Bandırma, Erdek ve Tatlısu gibi olur. Bandırma´daki yoğun sanayi, varlığını Bandırma Limanı´na borçludur? değerlendirmesinde bulundu.
İTHALAT/İHRACAT ORANLARI
Ersoy, limandan yapılan ithalat ve ihracatlar konusunda da şu bilgiyi verdi:
?2018 yılında ithalatımız 2.725.887 ton olmuştu. İçinde bulunduğumuz 2019 yılının ilk 8 ayına göre ithalatımız 2.478.524 ton oldu. 2018 yılındaki ihracatımız 960.996 tondu. 2019 yılının ilk 8 ayına göre ihracatımız 584.834 ton olarak gerçekleşti.
ANGUSLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ
Çelebi Bandırma Limanı aracılığıyla Bandırma´ya zaman zaman, ?Angus? olarak nitelendirilen ithal canlı hayvanların gelmesinin vatandaşların yakınmalarına yol açtığını, ancak bu konunun kendileriyle doğrudan hiçbir bağlantısı bulunmadığına dikkat çeken Ersoy, şunları söyledi:
?Bu hayvanların gelişiyle ilgili tüm işlemleri Tarım Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlıkları yapmaktadır. Bu hayvanlar, Bandırma´nın yanı sıra Tekirdağ, Derince, İzmir, Mersin ve İskenderun´a da gelmektedir. Biz, Bandırma Limanı´na gelen bu canlı hayvanlar için sadece operasyon hizmetini veriyor, yani gemiden boşaltılmasını sağlıyoruz. Bunu da hem Bandırmalı vatandaşlarımızın kokudan çok rahatsız olmaması, hem de bu hayvanların zayiata uğramaması için hızla yerine getiriyoruz. Ülkemize gelen ithal hayvanların sadece yüzde 10´u Bandırma Limanı´na gönderilmektedir.?
TOZUMA YAKINMALARINA YANIT
Ersoy, limandan, yöredeki yerleşim bölgelerine tozuma yoluyla çevresel kirlilik yayıldığına ilişkin yakınmalara da şu yanıtı verdi:
?Biz, dökme ağırlıklı hizmet veren bir limanız. Yapıldığı tarihten itibaren limanın genişleme alanı belliydi. Şimdi soruyorum. Bugüne kadar göreve gelen Bandırma Belediyesi yönetimleri, limanın genişleme alanındaki bu bölgeleri neden imara açtılar? Ancak şunu da belirtmek isterim ki, genellikle tahıldan kaynaklanan bu tozuma ise sağlığına zararlı değildir.?
Haber : Önder Balıkçı



Salih kurt
6.04.2022 13:58:35
Bölgenin insanı ve bir bandırma lı olarak,Syn müdürümüz Mehmet Akif Ersoy beyefendinin dediği gibi bandırma limanı bölgeye her yönüyle artısı olan bir işletmedir.dünya yada kendini yaptığı ithalat ihracat ile kanıtlamış rakamlar mevcuttur.çevre kirliliği her işte olduğu gibi limanlarında normal toz kirliliği olabilecek olaydır.burada liman çevresinin imarı olarak rahatsız olmaması için tamamıyla belediyenin sorumluluğundadır.sonuç olarak çelebi şirketi bandırma limanına bölgeye bereket, hareket, istihdam getirdi.teşekkürler...

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli