Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Cavit Dede, ürettiği el sanatlarıyla büyülüyor

Cavit Dede, ürettiği el sanatlarıyla büyülüyor

Manyas İlçesi´nde yaşayan Emekli Cavit dede maharetli elleriyle boş vakitlerinde ürettiği el sanatlarını dostlarına ve çevresindekilere hediye ediyor.

Manyas İlçesi´nde yaşayan Emekli Cavit dede maharetli elleriyle boş vakitlerinde ürettiği el sanatlarını dostlarına ve çevresindekilere hediye ediyor.
Manyas kırsal mahallesi olan Hacı Osman Mahallesi´nde yaşarken 25 yaşında İstanbul´a giden ve orada uzun yıllar esnaflık yaptıktan sonra emekli olup Manyas´a dönerek eşi ile birlikte emeklilik yaşamını sürdüren 82 yaşında iki çocuk ve dört torun sahibi Cavit Sonuk, boş vakitlerinde yaptığı birbirinden farklı ve ilginç el sanatı örnekleriyle dikkat çekiyor.
Oturduğu apartmanın bodrum katında bulunan küçücük atölyesinde gün içerisinde yaptığı el sanatları ile emeklilik günlerini değerlendirdiğini söyleyen Cavit Sonuk ?İstanbul Fatih´te uzun yıllar esnaflık yaptıktan sonra eşimle birlikte memleketimize geri dönmeyi istedik. İstanbul´un yoğunluğundan küçük bir yere geldiğim için boş vaktim çoktu, uzun süre düşündüm, sonrasında başta çeşitli ağaçlar ve bitkileri kullanarak İstanbul´un simgeleri Galata Kulesi, Kız Kulesi başta olmak üzere, fayton, hayvan figürleri, şamdan, tabak altlıkları ve sepeti, tesbihlikler vb. eşyalar yapmaya başladım. Bu iş hoşuma gitti. Ve yaptığım bu el sanatlarını dostlarımıza, komşularımıza hediye ediyoruz. Bundan biz de, onlarda mutlu oluyorlar. Ben emeklilerimize bir şeyler ile uğraşmalarını öneriyorum, benim kahve hayatım yok denecek kadar azdır. Bir şeyler üretmenin sevincini hiç bir şeye değişmem.? Dedi.
Yaptığı el sanatlarının bir kısmını Edremit-Tahtakuşlar Müzesi´ne hediye ettiğini söyleyen Cavit Dede, yaptığı işin geçmişte kullanılan bazı alet, edavatları geleceğe taşımayı amaçladığını vurguluyor.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli