Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Çarşamba Pazarının kurulması isteniyor

Çarşamba Pazarının kurulması isteniyor

Erdek Sahil Mahallesi sakinleri, mahallelerinde Çarşamba Pazarının bu yaz sezonunda da kurulmasını istiyor.

Erdek Sahil Mahallesi sakinleri, mahallelerinde Çarşamba Pazarının bu yaz sezonunda da kurulmasını istiyor.
Çarşamba Pazarından memnun olan sadece bir siteden bir günde toplanan 60 imza ile belediyeye başvuruda bulunan vatandaşlar, şimdi belediyeden gelecek cevabı beklemeye başladı.
Erdek'te tatilcilerin yoğunlu olarak yaşadığı otel ve moteller bölgesi olarak bilinen Sahil Mahallesi Çuğra Bölgesinde geçtiğimiz yıllarda bölge sakinlerinden ‘semt pazarı kurulması' yönündeki talebi değerlendirilerek yaz sezonlarında her Çarşamba günü Yücel Motelin arkasında araç otoparkı olarak ayrılan bir alana pazarın kurulmasına başlandı.
30 Mart yerel seçimleriyle belediye başkanının değişmesiyle birlikte, yaz ayların da kurulan Çarşamba Pazarı bu sene kurulmayınca bölgede oturan vatandaşlar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede haftanın bir günü olmak üzere Çarşamba Pazarının kurulmasını gündeme getirdi.
Duygu Sitesinde ikamet eden vatandaşlar, sadece tek siteden topladıkları 60 adet imzalı dilekçe ile Erdek Belediyesi'ne başvurarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu seneki yaz sezonunda da, Yücel Motel'in arkasında bulunan otopark alanına Çarşamba Pazarının kurulması talebinde bulunduklarını kaydetti.
Duygu sitesi sakinlerinden Zülfikar Kırkar isimli yaşlı bir tatilci konu hakkında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
Zaten yaşlıyım. Bölgede benim gibi yaşlı sayısı bir hayli fazla. Geçtiğimiz yıllarda Çuğra Bölgesine kurulan Çarşamba Pazarı sayesinde rahat alışveriş yapma imkanı buluyorduk. Bu sene de kurulmasını beklerken, iptal edildiğini öğrendik. Yöneticilerde hedef hizmet götürmektir. Halkın ihtiyacını görebilmektir. Halkın isteğini göz ardı etmemek gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi haftada bir gün mahallemizde pazarın kurulmasını istiyoruz.”   



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli