Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Caretta carette Paşalimanı Adası´nı çok sevdi

Caretta carette  Paşalimanı Adası´nı çok sevdi

Muhtar Örnekli ?5 yıl sonra ayni ay ve günde sahile çıkma nedeni araştırılmalı

Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası Poyrazlı Mahallesi sahilinde görülen caretta carette cinsi deniz kaplumbağasından 5 yıl önce de, aynı tarihte aynı yerdeki kumsala çıkan bir başka carette carette cinsi deniz kaplumbağasının bulunduğu bildirildi.
5 yıl aradan sonra başka bir Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağasının neden yine aynı ay ve günde aynı sahile çıktığının merak konusu olduğunu belirten Poyrazlı Mahallesi Muhtarı Kamil Örnekli, bilim adamlarının konuyu araştırmalarını istedi.
Deniz kaplumbağasının sahile çıktığı Poyrazlı Mahallesi Muhtarı Kamil Örnekli konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?5 yıl önce de aynı yerde 35-40 yaşlarında bir dişi deniz kaplumbağası bulunmuş ve köyümüze gelen Balıkesir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından alınarak Pamukkale Üniversitesi´ne gönderilmişti. Köyümüzün bulunduğu Paşalimanı Adası´nın çevresinde olsun, yakınımızda olan Avşa ve Marmara Adası ile Erdek´in çok sayıda kumsal sahili olmasına rağmen yeni bir deniz kaplumbağası neden bizim köyü tercih etmiş, hem de 5 yıl sonra aynı tarihte aynı sahile gelmiş araştırılmalı? şeklinde konuştu.
Haber: Erdem Özcan



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli