Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Canbey, Susurluk Meclisi’ndeki CHP ve İYİ Parti’lileri ‘Ali Cengiz’ oyunu yapmakla suçladı

Canbey, Susurluk Meclisi’ndeki CHP ve İYİ Parti’lileri ‘Ali Cengiz’ oyunu yapmakla suçladı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Susurluk Belediye Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi İbrahim Dürmüş’ün CHP ve İYİ Parti’li Meclis üyelerinin oylarıyla düşürülmesinin ardından konuya ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda söz ald

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Susurluk Belediye Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi İbrahim Dürmüş’ün CHP ve İYİ Parti’li Meclis üyelerinin oylarıyla düşürülmesinin ardından konuya ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı. 
Dürmüş’ün Belediye Meclis üyeliğinden düşürülmesi yönünde oy kullanan CHP ve İYİ Parti’li üyeleri, ‘demokrasi’ sınavında sınıfta kalmakla itham eden Canbey, “Bu yaşatılanlar muhalefetin ‘Ali Cengiz’ oyunudur, yazık! Böyle siyaset olmaz” dedi. 
Susurluk Belediye Meclisi’nde, 15 Şubat 2022 tarihinde CHP ve İYİ Parti’li üyelerin, AK Parti’li Meclis Üyesi İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliğini düşürmesine bir tepkide AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’den geldi.
Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, “Muhalefet demokrasi sınavında sınıfta kalmıştır.” dedi. 
AK Parti’li Meclis Üyesi İbrahim Dürmüş’ün annesinin kanser hastası olduğunu ve kendisinin de covit-19 hastasıyken katılamadığı meclis toplantıları için özürlerini belgelediğini altını çizen Milletvekili Canbey, “Susurluk Belediye Meclis Üyemiz İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliği, annesinin kanser hastalığını ve kendisinin covit hastalığını belgelediği halde, yoklama gerekçesiyle CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin siyasi bir operasyonu ile düşürülmüştür. İYİ Parti’li Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, kararı doğru bulmadığını ifade edip, iade etmesine rağmen üyelerin aldığı bu karar milletin temsil hakkına haksız şekilde el koymak demektir. Bu karar Büyükşehir Meclisi'ndeki aritmetiği değiştirmeye yönelik, haksız, hukuksuz bir ‘Ali Cengiz’ oyunundan başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı. 
Yapılanın bir demokrasi ayıbı olduğunu ve muhalefetin bu sınavda sınıfta kaldığını söyleyen Canbey “Meclis üstünlüğü ellerinde diye milletin oyuyla seçilen üyemizin görevine son verenlere hemşerilerimiz sandıkta gereken cevabı verecektir. Bu kararı milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Muhalefet bize karşı bir üstünlük elde etmek istiyorsa bu tarz ucuz numaralara başvurmak yerine milletin gönlüne girmenin yollarını aramalıdır.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı