Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Canbey, gazeteciliğin yok olmasına karşı

Canbey, gazeteciliğin yok olmasına karşı

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı hemşerimiz Dr. Mustafa Canbey, kurum olarak basın sektörünün içinde faaliyet gösterdiklerini ve bu nedenle sektörün sorunlarının çözümüne yönelik duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını belirterek, gazetecili

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı hemşerimiz Dr. Mustafa Canbey, kurum olarak basın sektörünün içinde faaliyet gösterdiklerini ve bu nedenle sektörün sorunlarının çözümüne yönelik duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını belirterek, gazeteciliğin ölmesine asla razı olmayacaklarını söyledi.
Kocaeli İli Darıca ilçesinde bulunan Basın İlan Kurumu Bayramoğlu Sosyal Tesisleri´nde 41 ilden yaklaşık 80 gazete temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen Basın Mensupları Eğitim Semineri, düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.
Sertifika törenine katılan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı hemşerimiz Mustafa Canbey, düzenlenen eğitim programının kurumsal ilişkilerin geliştirilmesi ve basın işletmeleri ile BİK arasındaki iş süreçlerinin doğru yönetilmesi anlamında büyük önem taşıdığını ifade etti.
İki gün süren eğitimlerde kurum mevzuatı başta olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildiğini kaydeden Canbey, ?Bu programları yıllardır yapıyoruz. İnşallah memnun kalmışsınız ve kafanızdaki soru işaretleri giderilmiştir. Buradaki eğitimin çalışmalarınızda kolaylıklar sağlayacağına inanıyorum? dedi.
BİK´in en önemli görevlerinden birinin gazete işletmeleri ve çalışanlarının haklarını korumak olduğunu anlatan Canbey, ?Sizler varsanız Basın İlan Kurumu var. Siz olduğunuz için işlerimizi daha güzel yapıyoruz. Bizler elimizden geldiği kadar sizlerin haklarını korumaya çalışıyoruz.? diye konuştu.
Dijitalleşme alanında ciddi projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Canbey, İLANBİS uygulaması, PDF´lerin kurumsal internet sitesi üzerinden yayımlanmasının tüm kesimleri memnun ettiğini belirterek, önümüzdeki yıldan itibaren elektronik defter uygulamasına da geçileceğini bildirdi.
Gazete gelirlerinin artırılması noktasındaki çalışmaların sonuçlandıkça kamuoyuyla paylaşıldığına işaret eden Canbey, ?Elbette yaptığımız çalışmalardan bahsedince dijitalleşme sürecinin nasıl yürüyeceğine ilişkin soru işaretleri oluşuyor. İnternet gazeteleri tehdit mi ediyor sorusu kafamızı meşgul ediyor. Öngörüler dijitalleşmenin artarak devam edeceği yönünde. Basılı mecraların satış ve reklam gelirlerinde düşmeler var. Dijitalleşme de aksine bir durum söz konusu. Buna karşın ben tabloyu o kadar da karamsar yorumlamıyorum? değerlendirmesinde bulundu.
Gazetelerin düzgün şekilde işletilen internet sitelerine ek gösterge verildiğini anımsatan Canbey, web sitelerinin kalitesi arttıkça, yeni desteklerin de peşinden geleceğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Gazetesi olmayan internet haber siteleri resmi ilan istiyor. Daha önce buna ilişkin yapılmış çalışmalar var. Hukuki olarak onlar dijital gazete kabul edilmeden, çalışanları basın mensubu sayılmadan bu konuya gelmemiz mümkün değil. Ancak biz bu alanı üzerinde durulması gereken bir konu görüyor ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Mutlaka bununla ilgili çalışmalar yapılacaktır.?
15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaygın ve ulusal gazetelerde atılan manşetleri ?15 Temmuz ve Manşetler? adlı eserde bir araya getirdiklerini ifade eden Canbey, ?Özellikle yerel gazetelerimizin ne kadar önemli olduğunu o gün gördük. Vatan söz konusu olduğunda ortak dili kullanabildiklerini, söz konusu vatanda gerisi teferruattır dediklerini gururla takip ettik. O nedenle gazetelerimizin hak ve hukuklarının korunmasını çok önemsiyoruz? diye konuştu. Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli